Liste over trenere for Spanias herrelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vicente del Bosque, er fra 2008 nåværende landslagstrener for Spania.

Liste over trenere for Spanias herrelandslag i fotball er en oversikt over landslagstrenere for Spanias herrelandslag i fotball fra 1920 og frem til dags dato.

Hovedtrener Nasjonalitet Landslagsperiode K. S. U. T. Mål (for) Mål (innsl.)
Francisco Bru Spansk 1920 5 4 0 1 9 5
José Berraondo
Manuel Castro
Julián Ruete
Spansk
Spansk
Spansk
7. oktober 1921 1 1 0 0 2 0
Manuel Castro
Julián Ruete
Spansk
Spansk
18. desember 1921 1 1 0 0 3 1
Salvador Díaz Iraola
José María Mateos
Manuel Castro
Julián Ruete
Spansk
Spansk
Spansk
Spansk
30. april 1922 1 1 0 0 4 0
Manuel Castro
Julián Ruete
Spansk
Spansk
17. desember 1922 1 1 0 0 2 1
Luis Argüello Brage Spansk 28. januar 1923 – 4. februar 1923 2 1 0 1 3 1
José García Cernuda
Pedro Parages
Spansk
Spansk
16. desember 1923 – 9. mars 1924 2 1 1 0 3 0
Pedro Parages Spansk 25. mai 1924 1 0 0 1 0 1
Luis Colina Alvarez
José Rosich Rubiera
Julián Olave Videa
Spansk
Spansk
Spansk
21. desember 1924 1 1 0 0 2 1
Fernando Gutiérrez Alzaga Spansk 17. mai 1925 – 14. juni 1925 3 3 0 0 6 0
Ricardo Cabot Montalt
Manuel Castro
José María Mateos
Spansk
Spansk
Spansk
27. september 1925 – 4. oktober 1925 2 2 0 0 2 0
Ezequiel Montero Román
Manuel Castro
José María Mateos
Spansk
Spansk
Spansk
19. desember 1926 – 29. mai 1927 4 3 0 1 9 5
José Berraondo Spansk 8. januar 1928 – 4. juni 1928 5 1 3 1 12 12
José María Mateos Spansk 17. mars 1929 – 21. mai 1933 16 10 3 3 48 19
Amadeo García Salazar Spansk 11. mars 1934 – 3. mai 1936 12 6 2 4 30 15
Den spanske borgerkrig
Eduardo Teus López Filippinsk/spansk 2. januar 1941 – 19. april 1942 6 3 2 1 15 10
Jacinto Quincoces Spansk 11. mars 1945 – 6. mai 1945 2 1 1 0 6 4
Luis Casas Pasarín Spansk 23. juni 1946 1 0 0 1 0 1
Pablo Hernández Coronado Spansk 26. januar 1947 – 2. mars 1947 2 0 0 2 3 7
Guillermo Eizaguirre Spansk 21. mars 1948 – 16. juli 1950 15 8 5 3 36 24
Félix Quesada
Luis Iceta
Paulino Alcántara
Spansk
Spansk
Filippinsk/spansk
18. februar 1951 – 17. juni 1951 3 1 2 0 9 6
Ricardo Zamora Spansk 1. juni 1952 – 8. juni 1952 2 1 1 0 6 0
Pedro Escartín Morán Spansk 7. desember 1952 – 12. juli 1953 5 2 1 2 7 6
Luis Iribarren Cavanilles Spansk 8. november 1953 – 17. mars 1954 4 1 2 1 8 6
Ramón Melcón Bartolomé Spansk 17. mars 1955 – 18. mai 1955 2 0 1 1 2 3
José Luis del Valle
Emilio Jiménez Millas
Juan Touzón Jurjo
Pablo Hernández Coronado
Spansk
Spansk
Spansk
Spansk
19. juni 1955 1 1 0 0 3 0
Guillermo Eizaguirre Spansk 27. november 1955 – 3. juni 1956 3 0 1 2 4 9
Manuel Meana Spansk 30. januar 1957 – 28. februar 1959 12 7 3 2 35 16
José Luis Costa
José Luis Lasplazas
Ramón Gabilondo
Spansk
Spansk
Spansk
28. juni 1959 – 30. oktober 1960 12 8 0 4 35 21
Pedro Escartín Morán Spansk 2. april 1961 – 10. desember 1961 7 5 2 0 10 5
Helenio Herrera Argentinsk/fransk 31. mai 1962 – 6. juni 1962 3 1 0 2 2 3
José Villalonga Spansk 1. november 1962 – 20. juli 1966 22 9 5 8 35 28
Domènec Balmanya Spansk 23. oktober 1966 – 8. mai 1968 11 4 3 4 11 9
Eduardo Toba Spansk 17. oktober 1968 – 23. februar 1969 4 1 2 1 5 4
Luis Molowny
Salvador Artigas
Miguel Muñoz
Spansk
Spansk
Spansk
26. mars 1969 – 25. juni 1969 4 2 1 1 3 3
László Kubala Ungarsk/spansk 15. oktober 1969 – 18. juni 1980 68 30 22 16 97 59
José Santamaría Uruguayansk/spansk 24. september 1980 – 5. juli 1982 24 10 8 6 31 21
Miguel Muñoz Spansk 27. oktober 1982 – 17. juni 1988 59 30 15 14 101 57
Luis Suárez Spansk 14. september 1988 – 17. april 1991 27 15 4 8 55 28
Vicente Miera Spansk 4. september 1991 – 22. april 1992 8 4 2 2 11 7
Javier Clemente Spansk 9. september 1992 – 5. september 1998 62 36 20 6 130 44
José Antonio Camacho Spansk 23. september 1998 – 22. juni 2002 44 28 9 7 105 37
Iñaki Sáez Spansk 21. august 2002 – 20. juni 2004 23 15 6 2 44 11
Luis Aragonés Spansk 18. august 2004 – 29. juni 2008 54 38 12 4 101 31
Vicente del Bosque Spansk 20. august 2008 – 61 51 4 6 149 41

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]