Liste over ordførere i Jerevan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nåværende ordfører i Jerevan, Taron Margarjan.

Følgende er en liste over ordførere i Jerevan i Armenia.

Oversikten omfatter ordførere i byen Jerevan fra 1879 til dags dato.

Nåværende ordfører siden 2011 er Taron Margarjan fra Armenias republikanske parti.[1]

Ordførere[rediger | rediger kilde]

Oversikt over ordførere og perioder:[2]

1879 til 1918[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
oktober 1879 – september 1884 Hovhannes Ghorghanjan
september 1884 – desember 1893 Barsegh Geghamjan
januar 1894 – juni 1895 Levon Tigranjants
november 1895 – oktober 1896 Aram Bouniatjan
oktober 1896 – november 1898 Vahan Ter-Sargsian
november 1898 – mars 1904 Isahak Melik-Aghamaljan
mars 1904 – desember 1910 Hovhannes Melik-Aghamaljan (første gang)
januar 1911 – mars 1912 Hovsep Tigranov
februar 1912 – desember 1914 Hovhannes Melik-Aghamaljan (andre gang)
februar 1915 – desember 1917 Soumbat Khatsjatourjants
20. november 1917 – 25. desember 1918 Tadevos Tosjjan

Den demokratiske republikken Armenia (1918–1920)[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
20. november 1917 – 25. desember 1918 Tadevos Tosjjan (tiltrådte før 1918)
9. januar 1919 – 27. november 1920 Mkrtitsj Mousinjants

Den armenske sosialistiske sovjetrepublikk (1920–1922)[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
9. januar 1919 – 27. november 1920 Mkrtitsj Mousinjants (tiltrådte før 1920)
4. desember 1920 – 25. februar 1921 Hrant Tavakaljan
7. april 1921 – 26. april 1921 Gevorg Sargsian
26. april 1921 – 26. mai 1921 Benjamin Sahakjan
26. mai 1921 – 10. april 1922 Rouben Safrazbekjan

Den transkaukasiske sosialistiske føderative sovjetrepublikk (1922–1936)[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
3. januar 1922 – 25. februar 1922 Hajk Azatjan
5. mai 1922 – 29. juli 1922 Souren Sjadunts
29. juli 1922 – 11. juni 1923 Arakel Avagjan
13. oktober 1923 – 12. august 1924 Aram Sjahgeldjan
24. november 1924 – 30. januar 1928 Aram Kostanjan
29. februar 1928 – 7. juni 1928 Vardan Mamikonjan
7. juni 1928 – 5. mai 1930 Gevorg Hanesoghljan (første gang)
4. august 1930 – 4. januar 1931 Sergej Martikjan
4. januar 1931 – 13. desember 1931 Asatour Asrijan
13. desember 1931 – 1. mars 1933 Aramajis Erznkjan
18. mars 1933 – 1. august 1936 Karapet Matinjan

Den armenske sosialistiske sovjetrepublikk (1936–1991)[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
1. august 1936 – 15. november 1936 Gevorg Hanesoghljan (andre gang)
29. januar 1937 – 1. september 1937 Aleksandr Sjahsouvarjan
2. oktober 1937 – 17. desember 1938 Levon Hovsepjan (første gang)
17. desember 1938 – 2. januar 1940 Soksomon Karapetjan
9. januar 1940 – 19. mai 1943 Sargis Kamaljan
20. mai 1943 – 4. september 1944 Zaven Tsjartsjjan
4. september 1944 – 2. april 1945 Asjot Ghazarjan
3. april 1945 – 30. mars 1947 Levon Hovsepjan (andre gang)
30. mars 1947 – 9. mai 1952 Eghisje Vardanjan
10. mai 1952 – 13. april 1954 Vazrik Sekojan
14. april 1954 – 31. mars 1955 Babken Astvatsatrjan
6. april 1955 – 1. juni 1957 Gourgen Tsjolakhjan
1. juni 1957 – 21. mars 1960 Gourgen Pahlevanjan
22. mars 1960 – 6. desember 1962 Souren Vardanjan
7. desember 1962 – 12. februar 1975 Grigor Hasratjan
18. mars 1975 – 28. april 1975 Hrant Engibarjan
1. mai 1975 – 9. desember 1985 Mourad Mouradjan
10. desember 1985 – 9. oktober 1989 Eduard Avagjan
10. november 1989 – 2. oktober 1990 Artasjes Geghamjan

Fra 1991 til idag[rediger | rediger kilde]

Periode Bilde Ordfører Parti
4. desember 1990 – 22. desember 1992 Hambardzoum Galstjan
22. desember 1992 – 22. februar 1996 Vahagn Khatsjatrjan
23. februar 1996 – 7. november 1996 Asjot Mirzojan
14. november 1996 – 2. februar 1998 Vano Siradeghjan
6. mai 1998 – 15. juni 1999 Souren Abrahamjan
9. august 1999 – 10. januar 2001 Albert Bazejan
11. januar 2001 – 30. juni 2003 Robert Nazarjan
1. juli 2003 – 4. mars 2009 Jervand Zakharjan Armenias republikanske parti
4. mars 2009 – 8. desember 2010 Gagik Beglarjan Armenias republikanske parti
17. desember 2010 – 28. oktober 2011 Karen Karapetjan Armenias republikanske parti
15. november 2011 – nåværende Taron Margarjan Armenias republikanske parti

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mayor: Taron Margaryan». Kommunens nettsted, yerevan.am (side besøkt 14. november 2016)
  2. ^ «Former mayors of Yerevan: Biographies and Years of Service». Kommunens nettsted, yerevan.am (side besøkt 14. november 2016)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]