Liste over nummererte småplaneter/4801–4900

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er Liste over nummererte småplaneter/4801–4900. For å gå til den fulle listen, se Liste over nummererte småplaneter.
Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
4801 Ohře 1989 UR4 22. oktober 1989 Kleť A. Mrkos
4802 Khatchaturian 1989 UA7 23. oktober 1989 Tautenburg Observatory F. Börngen
4803 Birkle 1989 XA 1. desember 1989 Chions J.M. Baur
4804 Pasteur 1989 XC1 2. desember 1989 La Silla E.W. Elst
4805 Asteropaios 1990 VH7 13. november 1990 Palomar C.S. Shoemaker
4806 Miho 1990 YJ 22. desember 1990 Yakiimo A. Natori, T. Urata
4807 Noboru 1991 AO 10. januar 1991 Oizumi T. Kobayashi
4808 Ballaero 1925 BA 21. januar 1925 Heidelberg K. Reinmuth
4809 Robertball 1928 RB 5. september 1928 Heidelberg M.F. Wolf
4810 Ruslanova 1972 GL 14. april 1972 Nauchnij L.I. Chernykh
4811 Semashko 1973 SO3 25. september 1973 Nauchnij L.V. Zhuravleva
4812 Hakuhou 1977 DL3 18. februar 1977 Kiso H. Kosai, K. Hurukawa
4813 Terebizh 1977 RR7 11. september 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
4814 Casacci 1978 RW 1. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
4815 Anders 1981 EA28 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
4816 Connelly 1981 PK 3. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
(4817) 1984 DC1 1984 DC1 27. februar 1984 La Silla H. Debehogne
4818 Elgar 1984 EM 1. mars 1984 Anderson Mesa E. Bowell
4819 Gifford 1985 KC 24. mai 1985 Lake Tekapo A.C. Gilmore, P.M. Kilmartin
4820 Fay 1985 RZ 15. september 1985 Palomar C.S. Shoemaker
4821 Bianucci 1986 EE5 5. mars 1986 La Silla G. DeSanctis
4822 Karge 1986 TC1 4. oktober 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4823 Libenice 1986 TO3 4. oktober 1986 Kleť A. Mrkos
4824 Stradonice 1986 WL1 25. november 1986 Kleť A. Mrkos
4825 Ventura 1988 CS2 11. februar 1988 La Silla E.W. Elst
4826 Wilhelms 1988 JO 11. mai 1988 Palomar C.S. Shoemaker
4827 Dares 1988 QE 17. august 1988 Palomar C.S. Shoemaker
4828 Misenus 1988 RV 11. september 1988 Palomar C.S. Shoemaker
4829 Sergestus 1988 RM1 10. september 1988 Palomar C.S. Shoemaker
(4830) 1988 RG4 1988 RG4 1. september 1988 La Silla H. Debehogne
4831 Baldwin 1988 RX11 14. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
4832 Palinurus 1988 TU1 12. oktober 1988 Palomar C.S. Shoemaker
4833 Meges 1989 AL2 8. januar 1989 Palomar C.S. Shoemaker
4834 Thoas 1989 AM2 11. januar 1989 Palomar C.S. Shoemaker
(4835) 1989 BQ 1989 BQ 29. januar 1989 Tokushima M. Iwamoto, T. Furuta
4836 Medon 1989 CK1 2. februar 1989 Palomar C.S. Shoemaker
4837 Bickerton 1989 ME 30. juni 1989 Lake Tekapo A.C. Gilmore, P.M. Kilmartin
4838 Billmclaughlin 1989 NJ 2. juli 1989 Palomar E.F. Helin
4839 Daisetsuzan 1989 QG 25. august 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe
4840 Otaynang 1989 UY 23. oktober 1989 Gekko Y. Oshima
4841 Manjiro 1989 UO3 28. oktober 1989 Geisei T. Seki
4842 Atsushi 1989 WK 21. november 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
4843 Mégantic 1990 DR4 28. februar 1990 La Silla H. Debehogne
4844 Matsuyama 1991 BA2 23. januar 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
4845 Tsubetsu 1991 EC1 5. mars 1991 Kitami K. Endate, K. Watanabe
4846 Tuthmosis 6575 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4847 Amenhotep 6787 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4848 Tutenchamun 3233 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4849 Ardenne 1936 QV 17. august 1936 Heidelberg K. Reinmuth
4850 Palestrina 1973 UJ5 27. oktober 1973 Tautenburg Observatory F. Börngen
4851 Vodop'yanova 1976 US1 26. oktober 1976 Nauchnij T.M. Smirnova
4852 Pamjones 1977 JD 15. mai 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
4853 Marielukac 1979 ML 28. juni 1979 Cerro El Roble C. Torres
4854 Edscott 1981 ED27 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
4855 Tenpyou 1982 VM5 14. november 1982 Kiso H. Kosai, K. Hurukawa
4856 Seaborg 1983 LJ 11. juni 1983 Palomar C.S. Shoemaker
4857 Altgamia 1984 FM 29. mars 1984 Palomar C.S. Shoemaker
4858 Vorobjov 1985 UA 23. oktober 1985 Palomar J. Gibson
4859 Fraknoi 1986 TJ2 7. oktober 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4860 Gubbio 1987 EP 3. mars 1987 Anderson Mesa E. Bowell
4861 Nemirovskij 1987 QU10 27. august 1987 Nauchnij L.G. Karachkina
4862 Loke 1987 SJ5 30. september 1987 Brorfelde P. Jensen
4863 Yasutani 1987 VH1 13. november 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
(4864) 1988 RA5 1988 RA5 2. september 1988 La Silla H. Debehogne
4865 Sor 1988 UJ 18. oktober 1988 Geisei T. Seki
4866 Badillo 1988 VB3 10. november 1988 Chiyoda T. Kojima
4867 Polites 1989 SZ 27. september 1989 Palomar C.S. Shoemaker
4868 Knushevia 1989 UN2 27. oktober 1989 Palomar E.F. Helin
4869 Piotrovsky 1989 UE8 26. oktober 1989 Nauchnij L.I. Chernykh
4870 Shcherban' 1989 UK8 25. oktober 1989 Nauchnij L.V. Zhuravleva
4871 Riverside 1989 WH1 24. november 1989 Ayashi Station M. Koishikawa
4872 Grieg 1989 YH7 25. desember 1989 Tautenburg Observatory F. Börngen
4873 Fukaya 1990 EC 4. mars 1990 Dynic A. Sugie
4874 Burke 1991 AW 12. januar 1991 Palomar E.F. Helin
4875 Ingalls 1991 DJ 19. februar 1991 Yatsugatake Y. Kushida, R. Kushida
4876 Strabo 1133 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4877 Humboldt 5066 T-2 25. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4878 Gilhutton 1968 OF 18. juli 1968 Cerro El Roble C. Torres, S. Cofre
4879 Zykina 1974 VG 12. november 1974 Nauchnij L.I. Chernykh
4880 Tovstonogov 1975 TR4 14. oktober 1975 Nauchnij L.I. Chernykh
(4881) 1975 XJ 1975 XJ 1. desember 1975 Cerro El Roble C. Torres
4882 Divari 1977 QU2 21. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
4883 Korolirina 1978 RJ1 5. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
4884 Bragaria 1979 OK15 21. juli 1979 Nauchnij N.S. Chernykh
4885 Grange 1980 LU 10. juni 1980 Palomar C.S. Shoemaker
4886 Kojima 1981 EZ14 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
4887 Takihiroi 1981 EV26 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
4888 Doreen 1981 JX1 5. mai 1981 Palomar C.S. Shoemaker
4889 Praetorius 1982 UW3 19. oktober 1982 Tautenburg Observatory F. Börngen
4890 Shikanosima 1982 VE4 14. november 1982 Kiso H. Kosai, K. Hurukawa
4891 Blaga 1984 GR 4. april 1984 Smolyan Bulgarian National Observatory
4892 Chrispollas 1985 TV2 11. oktober 1985 Caussols CERGA
4893 Seitter 1986 PT4 9. august 1986 Smolyan E.W. Elst, V.G. Ivanova
4894 Ask 1986 RJ 8. september 1986 Brorfelde P. Jensen
4895 Embla 1986 TK4 13. oktober 1986 Brorfelde P. Jensen
4896 Tomoegozen 1986 YA 20. desember 1986 Ojima T. Niijima, T. Urata
4897 Tomhamilton 1987 QD6 22. august 1987 Palomar E.F. Helin
4898 Nishiizumi 1988 FJ 19. mars 1988 Palomar C.S. Shoemaker
4899 Candace 1988 JU 9. mai 1988 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
4900 Maymelou 1988 ME 16. juni 1988 Palomar E.F. Helin
... Forrige · Liste over nummererte småplaneter · Neste ...


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]