Liste over norgesmestere i golf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Suzann Pettersen tok fem NM-gull på rad fra 1996 til 2000
Henrik Bjørnstad vant også NM i 1996

Liste over norgesmestere i golf omfatter golfspillere som har vunnet norgesmesterskapet i golf.

Det har vært arrangert norgesmesterskap i golf siden 1925 for herrer og 1932 for damer (med unntak av årene 1940–46 og 1950).[1] Turneringen ble da benevnt Åpent Norsk Mesterskap. Frem til stiftelsen av Norges Golfforbund i 1948 var mesterskapet nærmest som et klubbmesterskap i Oslo Golfklubb å regne. Golfforbundet overtok ansvaret for mesterskapene i 1949, men det ble fortsatt arrangert av og spilt på banen til Oslo Golfklubb frem til 1959. Benevnelsen norsk mesterskap ble brukt fra 1956.[2]

Anniken Langaard (Oslo Golfklubb) har vunnet det individuelle norgesmesterskapet flest ganger på damesiden (åtte mellom 1959 og 1966), mens Olaf S. Heyerdahl (Oslo Golfklubb) har flest titler på herrsiden (ti mellom 1930 og 1951). Vinnerne har siden 1970 (for herrer) og 1976 (for damer) mottatt kongepokalen.[2]

Første gang et NM-gull havnet utenfor Oslo, var da bergenseren Johan J. Horn vant i 1966. Første gang Oslo Golfklubb ikke vant i dameklassen, var i 1974. Vinneren Vivi Marstrand hadde imidlertid allerede vunnet NM i 1967, da som Vivi Horn og medlem i Oslo Golfklubb. Dermed ble Elin Malde fra Stavanger Golfklubb i 1986 den første vinneren som ikke spilte eller hadde spilt for Oslo Golfklubb.

Norgesmesterskapet var for første gang åpent for profesjonelle spillere i 2004.[3]

Spilleformatet var matchspill til og med 1967, og fra da av har det vært slagkonkurranse.[4] Mesterskapet ble spilt over to dager med 36 hull per dag til og med 2002, og deretter har det vært spilt over fire dager med 18 hull per dag.

I dag arrangerer Golfforbundet også NM i matchspill, NM for lag (klubblag), junior-NM, junior-NM for lag, senior-NM, NM Mid-amatør (laveste alder 25 år), NM for funksjonshemmede og døve og NM i matchspill for funksjonshemmede og døve.[5]

Norgesmestere[rediger | rediger kilde]

År Arrangør Damer Klubb Kongepokal Herrer Klubb Kongepokal
2021 Miklagard Julie Boysen Hillestad Miklagard Ja Andreas Halvorsen Larvik Ja
2020 Holtsmark Celine Borge Vestfold Ja Kristian Krogh Drammen Ja
2019 Losby Dorthea Forbrigd Oslo Ja Kevin André Wright Miklagard Ja
2018 Sola Karoline Stormo Arendal & Omegn Ja Markus Braadlie Miklagard Ja
2017 Atlungstad Karoline Lund Losby Ja Mikkel Antonsen Drøbak Ja
2016 Skjeberg Tonje Daffinrud Vestfold Ja Ole Berge Ramsnes Stavanger Ja
2015 Borre Marthe Wold Stavanger Ja Aksel Kristoffer Olsen Stavanger Ja
2014 Tyrifjord Mariell Bruun Larvik Ja Viktor Hovland Drøbak Ja
2013 Stiklestad Cesilie Hagen Drammen Ja Elias Bertheussen (2/2) Trondheim Ja
2012 Oslo Marita Engzelius (3/3) Oslo Ja Elias Bertheussen (1/2) Trondheim Ja
2011 Bjaavann Solveig Helgesen Bjørnefjorden Ja Andreas Gjesteby Drammen Ja
2010 Byneset Marita Engzelius (2/3) Oslo Ja Espen Kofstad (2/2) Losby Ja
2009 Meland Rachel Raastad Kjekstad Ja Knut Børsheim Fana Ja
2008 Vestfold Lene Krog (2/2) Drammen Ja Espen Kofstad (1/2) Losby Ja
2007 Onsøy Marita Engzelius (1/3) Oslo Ja Lars Petter Brovold Onsøy Ja
2006 Stavanger Monica Gundersrud (2/2) Elverum Ja André Thorsen Sola Ja
2005 Sorknes Monica Gundersrud (1/2) Elverum Ja Øyvind Rojahn (2/2) Moss & Rygge Ja
2004 Losby June Bolme Losby Ja Eirik Tage Johansen (3/3) Stavanger Ja
2003 Sola Lene Krog (1/2) Drammen Ja Eirik Tage Johansen (2/3) Stavanger Ja
2002 Arendal & Omegn Camilla Guriby Hilland Bærum Ja Torstein Nævestad Oslo Ja
2001 Hauger Ingrid Martens Sorknes Ja Eirik Tage Johansen (1/3) Stavanger Ja
2000 Grenland Suzann Pettersen (5/5) Oslo Ja Jan-Are Larsen Borregaard Ja
1999 Oslo Suzann Pettersen (4/5) Oslo Ja Peter Kaensche Hauger Ja
1998 Larvik Suzann Pettersen (3/5) Oslo Ja Kristian Svalheim (2/2) Kristiansand Ja
1997 Stavanger Suzann Pettersen (2/5) Oslo Ja Morten Hæraas Kristiansand Ja
1996 Borre Suzann Pettersen (1/5) Oslo Ja Henrik Bjørnstad Oslo Ja
1995 Nes Verk Vibeke Stensrud (4/4) Oslo Ja Knut Ekjord (3/3) Oslo Ja
1994 Vestfold Cecilie Lundgreen Borregaard Ja Knut Ekjord (2/3) Oslo Ja
1993 Elverum Vibeke Stensrud (3/4) Oslo Ja Kristian Svalheim (1/2) Kristiansand Ja
1992 Stavanger Christine Norvang Borregaard Ja Knut Ekjord (1/3) Oslo Ja
1991 Oslo Vibeke Stensrud (2/4) Oslo Ja Øyvind Rojahn (1/2) Borregaard Ja
1990 Borre Vibeke Stensrud (1/4) Oslo Ja Bjørn Hage Bergen Ja
1989 Stavanger Anna Dønnestad (5/5) Oslo Ja Tore Chr. Sviland (4/4) Stavanger Ja
1988 Oslo Elizabeth Vinter Oslo Ja Thomas Nielsen Oslo Ja
1987 Vestfold Elin Malde (2/2) Stavanger Ja Tom Edseth Oslo Ja
1986 Stavanger Elin Malde (1/2) Stavanger Tom Fredriksen (2/2) Stavanger Ja
1985 Oslo Anna Dønnestad (4/5) Oslo Ja Eric Bjerkholt Oslo Ja
1984 Vestfold Anna Dønnestad (3/5) Oslo Ja Tom Fredriksen (1/2) Stavanger Ja
1983 Oslo Jannicke Nielsen Oslo Ja Gard Midtvåge Borregaard Ja
1982 Stavanger Anna Dønnestad (2/5) Oslo Ja Tore Chr. Sviland (3/4) Stavanger Ja
1981 Vestfold Anna Dønnestad (1/5) Oslo Ja Ragnvald Risan Trondheim Ja
1980 Oslo Lilly Gulliksen (3/3) Oslo Ja[6] Tore Chr. Sviland (2/4) Stavanger Ja
1979 Stavanger Lilly Gulliksen (2/3) Oslo Ja Tore Chr. Sviland (1/4) Stavanger Ja
1978 Oslo Mette Reuss (6/6) Oslo Erik Dønnestad (3/3) Oslo Ja
1977 Stavanger Lilly Gulliksen (1/3) Oslo Leif Ramsnes Stavanger Ja
1976 Oslo Mette Reuss (5/6) Oslo Ja[7] Alexander Vik (2/2) Oslo
1975 Stavanger Mette Reuss (tidl. Rinde) (4/6) Oslo Per Berge Bergen Ja
1974 Oslo Vivi Marstrand (tidl. Horn) (2/2) Trondheim Johan J. Horn (2/2) Bergen Ja
1973 Stavanger Mette Rinde (3/6) Oslo Alexander Vik (1/2) Oslo Ja
1972 Oslo Mette Rinde (2/6) Oslo Erik Dønnestad (2/3) Oslo Ja
1971 Stavanger Mette Rinde (1/6) Oslo Svein Knutsen Stavanger Ja
1970 Trondheim Bøbban Bjørge (3/3) Oslo Yngve Eriksen Borregaard Ja[8]
1969 Oslo Bøbban Bjørge (2/3) Oslo Per Heidenreich (2/2) Oslo
1968 Oslo Bøbban Bjørge (1/3) Oslo Per Heidenreich (1/2) Oslo
1967 Stavanger Vivi Horn (1/2) Oslo Erik Dønnestad (1/3) Oslo
1966 Vestfold Anniken Langaard (8/8) Oslo Johan J. Horn (1/2) Bergen
1965 Oslo Anniken Langaard (7/8) Oslo John Johansen (9/9) Oslo
1964 Stavanger Anniken Langaard (6/8) Oslo Jan Aaseth (2/2) Oslo
1963 Oslo Anniken Langaard (5/8) Oslo Arve Pedersen (2/2) Oslo
1962 Stavanger Anniken Langaard (4/8) Oslo John Johansen (8/9) Oslo
1961 Oslo Anniken Langaard (3/8) Oslo Jan Aaseth (1/2) Oslo
1960 Bergen Anniken Langaard (tidl. Bruusgaard) (2/8) Oslo John Johansen (7/9) Oslo
1959 Trondheim Anniken Bruusgaard (1/8) Oslo John Johansen (6/9) Oslo
1958 Oslo Aasta Wahlstrøm (6/6) Oslo Arve Pedersen (1/2) Oslo
1957 Oslo Aasta Wahlstrøm (5/6) Oslo John Johansen (5/9) Oslo
1956 Oslo Aasta Wahlstrøm (4/6) Oslo John Johansen (4/9) Oslo
1955 Oslo Ellen Ihlen Oslo John Johansen (3/9) Oslo
1954 Oslo Aasta Wahlstrøm (tidl. Frimann-Dahl) (3/6) Oslo John Johansen (2/9) Oslo
1953 Oslo Annie Bergh d.y. Oslo Frank Jacobsen Oslo
1952 Oslo Annie Bergh (2/2) Oslo John Johansen (1/9) Oslo
1951 Oslo Ellen Ihlen Oslo Olaf S. Heyerdahl (10/10) Oslo
1950: Ikke arrangert
1949 Oslo Annie Bergh (1/2) Oslo Arild Wahlstrøm Oslo
1948 Oslo Aasta Frimann-Dahl (2/6) Oslo Per Falster Oslo
1947 Oslo Aasta Frimann-Dahl (1/6) Oslo Olaf S. Heyerdahl (9/10) Oslo
1940–46: Ikke arrangert
1939 Oslo Maxine Heyerdahl Oslo Einar Bergsland Oslo
1938 Oslo Kathleen Collett (4/4) Oslo Olaf S. Heyerdahl (8/10) Oslo
1937 Oslo Kathleen Collett (3/4) Oslo Olaf S. Heyerdahl (7/10) Oslo
1936 Oslo Marie T. Ullens de Shooten Oslo Olaf S. Heyerdahl (6/10) Oslo
1935 Oslo Kathleen Collett (2/4) Oslo Olaf S. Heyerdahl (5/10) Oslo
1934 Oslo Kathleen Collett (1/4) Oslo Olaf S. Heyerdahl (4/10) Oslo
1933 Oslo Barbara Palmer Oslo Olaf S. Heyerdahl (3/10) Oslo
1932 Oslo Aina Arfwedson Oslo C. A. H. Gundelach Oslo
1931 Oslo Ingen dameklasse Olaf S. Heyerdahl (2/10) Oslo
1930 Oslo Olaf S. Heyerdahl (1/10) Oslo
1927 Oslo Arne Moltzau Oslo
1926 Oslo J. L. Ohmann (2/2) Oslo
1925 Oslo J. L. Ohmann (1/2) Kristiania

Andre norgesmesterskap i regi av Norges Golfforbund[rediger | rediger kilde]

NM i matchspill[rediger | rediger kilde]

År Arrangør Damer Klubb Herrer Klubb
2021 Borregaard Celine Desirée Karlung Asker Mikkel Antonsen Drøbak
2020 Atlungstad Karoline Lund Losby Elias Bertheussen Byneset
2019 Stavanger Franziska Sliper Sola Magnus Kreken Randsted Larvik
2018 Hakadal Oda Sofie Kilste Ålesund Max Hartmann Losby
2017 Drammen Tina Mazarino Kjekstad Daniel Øverås Ålesund
2016 Drammen Michelle Forsland Oppegård Bernhard Jahnsen Drammen

Lag-NM[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
År Arrangør Damer Herrer
2021 Vestfold Stavanger Oslo
2020 Stavanger Vestfold Miklagard
2019 Stavanger Stavanger Stavanger
2018 Miklagard Stavanger Miklagard
2017 Drammen Oslo Miklagard[9]
2016 Oslo Oslo Oslo[10]
2015 Stavanger Oslo Oslo
2014 Stavanger Drøbak Stavanger
2013 Oslo Oslo Stavanger
2012 Losby Oslo Bærum
2011 Stavanger Oslo Stavanger
2010 Drøbak Bærum Grønnmo
2009 Losby Asker Stavanger
2008 Kjekstad Drammen Losby
2007 Østmarka Losby Bærum
2006 Arendal & Omegn Drammen Losby
2005 Miklagard Drammen Losby
2004 Tyrifjorden Skjeberg Oslo
2003 Skjeberg Losby Losby
2002 Borre Oslo Oslo
2001 Grenland Oslo
2000
1999
1998 Drøbak Bærum Oslo
1997 Trondheim og Nes Oslo Oslo
1996 Randsfjorden og Vestfold Oslo Vestfold
1995
1994
1993 Oppegård og Skjeberg
1992
1991 Onsøy Bergen
1990
1989 Oslo Oslo Oslo
1988 Stavanger Oslo Stavanger
1987 Bergen Oslo Bergen
1986 Vestfold Trondheim
1985 Borregaard Oslo Oslo
1984 Trondheim
1983 Stavanger Stavanger
1982 Kristiansand Oslo Oslo
1981
1980 Vestfold Oslo Stavanger
1979 Borregaard Oslo Stavanger
1978 Trondheim Oslo Stavanger

Junior-NM[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
År Arrangør Jenter Klubb Gutter Klubb
2021 Salten Tuva Marie Isebakke Nøtterøy Aleksander Myklebust Bjørge Ålesund
2020 Gamle Fredrikstad Silje Torvund Ohma Fana Rune Bøkeid Oppegård
2019 Arendal & Omegn Mia Sandtorv Lussand Fana Alexander Settemsdal Nøtterøy
2018 Stiklestad Franziska Sliper Sola Markus Wilhelmsen Ålesund
2017 Sandefjord/Nøtterøy Franziska Sliper Sola Bård Skogen Haugaland
2016 Byneset Celine Borge Vestfold Markus Braadlie Bærum
2015 Oslo Renate Hjelle Grimstad Bergen Kristoffer Reitan Oslo
2014 Atlungstad Renate Hjelle Grimstad Bergen Sigurd Aune Trondheim
2013 Losby Pernille Sol Langseth Orlien Losby Andreas Halvorsen Larvik
2012 Larvik Nicoline Engstrøm Skaug Oslo Kristian Johannessen Drammen
2011 Miklagard Nicoline Engstrøm Skaug Oslo Mathias Lynne Schjølberg Oslo
2010 Hauger Olivia Hüllert Bærum Oddvar Hjellegjerde Haga
2009 Kongsvinger Solveig Helgesen Bjørnefjorden Ole Berge Ramsnes Stavanger
2008 Byneset Tonje Daffinrud Vestfold Elias Bertheussen Trondheim
2007 Stavanger Rachel Raastad Kjekstad Are Friestad Stavanger
2006 Stjørdal Karinn Ashley Dickenson Asker Philip Trygve Kaiser Asker
2005 Bærum Amalie Valle Onsøy Marius Thorp Bærum
2004 Hauger Caroline Martens Losby Markus Faye Leandersson Kjekstad
2003 Grenland Ann-Christin Solvang Drammen Knut Børsheim Fana
2002
2001
2000
1999
1998
1997 Sorknes
1996
1995
1994 Oslo Christian Aronsen Groruddalen
1993
1992 Vestfold Hanne Nyqist Oslo Ørjan Larsen Bergen
1991
1990 Oslo Vibeke Stensrud Oslo Andreas Berg Oslo
1989
1988 Borregaard Elizabeth Vinter Oslo Øyvind Rojahn Borregaard
1987
1986 Oslo Cathrine Høyer Oslo Thomas Nielsen Oslo
1985 Trondheim Grete Middelthon Stavanger Thomas Nielsen Oslo
1984 Bergen Tom Edseth Oslo
1983 Kristiansand Elin Malde Stavanger Morten Erichsen Oslo
1982 Borregaard Tone Iversen Borregaard Ragnvald Risan Trondheim
1981
1980 Trondheim Anette Dobloug Oslo Ragnvald Risan Trondheim
1979 Oslo Anne-Marie Giørtz Oslo Eric Bjerkholt
1978 Bergen Anette Dobloug Oslo Tore Chr. Sviland Stavanger
1977 Vestfold Elisabeth Vinter Oslo Tore Chr. Sviland Stavanger
1976 Stavanger Anne-Marie Giørtz Oslo Alexander Vik Oslo
1975 Oslo Anne-Marie Giørtz Oslo Hans Erik Olav Oslo
1974 Borregaard Anne-Marie Giørtz Oslo Ole Chr. Hammer Oslo
1973 Vestfold Anne-Marie Giørtz Oslo Alexander Vik Olso
1972 Bergen Anne Sverdrup Stavanger Per Berge Bergen
1971 Oslo Anne Sverdrup Stavanger Asbjørn Ramnefjell Oslo
1970 Borregaard Vivi Horn Oslo Erik Dønnestad Oslo
1969 Vestfold Gudveig Østbø Stavanger Yngve Eriksen Borregaard
1968 Stavanger Vivi Horn Oslo Yngve Eriksen Borregaard
1967 Trondheim Vivi Horn Oslo Per Aarum Borregaard

Lag-NM junior[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
År Arrangør Jenter Gutter
2021 Nøtterøy Fana Oslo
2020 Oslo Fana Oslo
2019 Oslo Oslo
2018 Ålesund Oslo
2017 Oslo Oslo
2016 Oslo Bærum
2015 Losby Stavanger
2014 Oslo Drammen
2013 Oslo Oslo
2012 Stavanger Moss & Rygge
2011 Bærum Drammen
2010 Oslo Losby
2009 Oslo Oslo
2008 Drøbak Stavanger
2007 Bærum Stavanger
2006 Oslo Bærum
2005 Oppegård Drammen Bærum
2004 Skjeberg Bærum
2000 Elverum
1996 Elverum

Senior-NM[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
År Arrangør Damer 50+ Klubb Damer 60+ Klubb Herrer 50+ Klubb Herrer 60+ Klubb Herrer 70+ Klubb
2021 Stiklestad Reidun Aas Johansen Vestfold Elin Horgen Asker Paul Nilbrink Holtsmark Sigurd Johan Thinn Hauger Brede Kristoffersen Bærum
2020 Bjaavann Catarina Lindvall Selstad Drøbak Bente Hansen Vestfold Frank Tømmervik Borre Ola Hjorth Miklagard Asbjørn Ramnefjell Oslo
2019 Nøtterøy Jannicke Nielsen Bakken Oslo Dagfrid Christensen Nøtterøy Robert Moen Re Knut Tom Kristensen Oslo Jon Klyve Fana
2018 Stavanger Jannicke Nielsen Bakken Oslo Solfrid Foseide Stavanger Tom Arne Tollefsen Nøtterøy Ola Hjorth Miklagard Jon Klyve Fana
2017 Asker Ingrid Martens Tyrifjord Solveig Moen Vestfold Tom Selmer Losby Arne Enger Tyrifjord Asbjørn Holtet Kjekstad
2016 Losby Catarina Lindvall Drøbak Anna Dønnestad Hakadal Tom Selmer Losby Geir Spanli Losby Rolf Sogn Hauger[11]
År Arrangør Damer (50+) Klubb Yngre senior (55+) Klubb Eldre senior (65+) Klubb
2015 Kongsvingers Anna Dønnestad Hakadal Johan Tanum Nøtterøy Asbjørn Ramnefjell Oslo
2014 Fana Anna Dønnestad Hakadal Asbjørn Ramnefjell Oslo Per Aarum Skjeberg
2013 Bærum Anna Dønnestad Hakadal Knut Skabo Oslo Brede Kristoffersen Bærum
2012 Bjaavann Anna Dønnestad Hakadal Asbjørn Ramnefjell Oslo Pål A. Svendsen Kongsberg
2011 Skjeberg Anna Dønnestad Hakadal Asbjørn Ramnefjell Oslo Terje Ellefsen Borregaard
2010 Stjørdal Else Marie Fjære Skogsrud Nøtterøy Odd Inge Berg Stjørdal Tor Heier Skjeberg
2009 Hakadal Anna Dønnestad Oslo Asbjørn Ramnefjell Haga Per Hilmar Sundby Oslo
2008 Solastranden Anna Dønnestad Oslo Asbjørn Ramnefjell Haga Trond Haug Oslo
2007 Mjøsen Solveig Moen Vestfold Bjørn Rønning Vestfold Per Krogh Mjøsen
2006 Kjekstad Anna Dønnestad Oslo Johan Horn Bergen Knut H. Frølich Vestfold
2005 Arendal & Omegn Anna Dønnestad Oslo Asbjørn Ramnefjell Oslo Bucky Charan Askim
2004 Anna Dønnestad Oslo Lars Musæus Oslo Christoffer Selbekk Oslo
1995 Drøbak Jean Campbell Kjekstad Bucky Charan Indre Østfold Bjørn Kristvik Oslo

NM Mid-amatør[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.

Norgesmesterskapet er den øverste nasjonale turneringen for elitespillere i klassen Mid-amatør der laveste alder er 25 år (30 år til og med 2020), damer og herrer.[12]

År Arrangør Damer Klubb Herrer Klubb
2021 Nøtterøy June Bolme Losby Petter Enger Oslo
2020 Holtsmark June Bolme Losby Petter Enger Oslo
2019 Holtsmark June Bolme Losby Petter Enger Oslo
2018 Byneset June Bolme Losby Petter Enger Oslo
2017 Miklagard Marte Wærsted Tandberg Nøtterøy Lars Martin Berg Byneset
2016 Kongsvingers Ingrid Marie Martens Tyrifjord Marcus Eidelöf Losby
2015 Vestfold Ingrid Marie Martens Hauger Rikard Halvorsen Miklagard
2014 Hakadal Kristin Klæboe Oslo Magnus Jepson Stavanger
2013 Miklagard Julie Klæboe Oslo Morten Hagen Vestfold
2012 Nøtterøy Marte Wærsted Tandberg Nøtterøy Øyvind Bjørnstad Miklagard
2011 Tyrifjord Maria Sofia Petersen Oppegård Joachim Aslaksen Vestfold
2010 Sola Grethe Byrkjedal Sola Ross Robertson Miklagard
2009 Stiklestad Grethe Byrkjedal Sola Tom Arne Tollefsen Vestfold
2008 Miklagard Terese Jørgensen Miklagard Tom Arne Tollefsen Vestfold
2007 Bjaavann Maria Sofia Petersen Oppegård Morten Løvaas Miklagard
2006 Østmarka Maria Sofia Petersen Oppegård Tom Arne Tollefsen Vestfold
2005 Vestfold Maria Sofia Petersen Oppegård Tom Arne Nordvik Bjaavann
2004 Arendal Maria Sofia Petersen Oppegård Tom Arne Tollefsen Vestfold
2003 Miklagard Anna Dønnestad Tom Arne Tollefsen Vestfold
2002 Nes Tom Arne Tollefsen Vestfold
2001
2000 Oslo Ingrid Martens Sorknes Rune Kristiansen Asker

NM for funksjonshemmede[rediger | rediger kilde]

År Arrangør Damer Klubb Herrer Klubb
2021 Miklagard Ingen dameklasse Fredrik Fjæraa Gamle Fredrikstad
2020 Holtsmark Fredrik Fjæraa Gamle Fredrikstad
2019 Losby Stian Halvorsen Larvik
2018 Larvik Benedicte Finnema Nordhaug Stian Halvorsen Larvik
2017 Drøbak Ingen dameklasse Stian Halvorsen Larvik

NM for døve[rediger | rediger kilde]

År Arrangør Damer Klubb Herrer Klubb
2021 Miklagard Ingen dameklasse Ole Theodor Sponberg Vestfold
2020 Holtsmark Torkil Pettersen Grindhaug Karasjok
2019 Losby Andrea Hjellegjerde Haga David Fraser Hakadal
2018 Larvik Andrea Hjellegjerde Haga Torkil P. Grindhaug Larvik

NM i matchspill for funksjonshemmede[rediger | rediger kilde]

År Arrangør Damer Klubb Herrer Klubb
2021 Borregaard Ingen dameklasse Fredrik Fjæraa Gamle Fredrikstad

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store Norske Leksikon: golf (besøkt 16. juli 2021)
  2. ^ a b Store Norske Leksikon: golf (norgesmestere) (besøkt 16. juli 2021)
  3. ^ Norges Golfforbunds årsrapport 2004 (besøkt 18. juli 2021)
  4. ^ Aftenposten 2. august 1968 («… for første gang avgjøres mesterskapet ved 72 hulls slagkonkurranse»)
  5. ^ Norges Golfforbund: Norgesmesterskapene (besøkt 11. juli 2021)
  6. ^ Aftenposten 3. september 1980 («sikret seg sin andre kongepokal»)
  7. ^ Aftenposten 30. august 1976 («… første (kongepokal) til en kvinnelig golfer»)
  8. ^ Aftenposten Aften 24. august 1970 («Herrene skulle for første gang … kjempe om en kongepokal»)
  9. ^ «Oslo og Miklagard vant lag-NM på Drammen GK» (Norsk Golf 23. juli 2017, besøkt 24. juli 2017)
  10. ^ «Tidenes beste norske golf-lag» vant lag-NM for herrer (Norsk Golf 17. juli 2016, besøkt 17. juli 2016)
  11. ^ Seniornorgesmesterne kåret på Losby (Norsk Golf 27. juni 2016; besøkt 17. juli 2016)
  12. ^ Norges Golfforbund: NM Mid-amatør (besøkt 16. juli 2021)
´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori