Liste over kulturminner i Vestvågøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Vestvågøy er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Vestvågøy. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
57343 Vårbakken Bautasteinslokalitet Jernalder 68°08′07″N 13°30′35″Ø Vestvågøy
63308 Horn Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 68°13′03″N 14°03′37″Ø Vestvågøy
74119 Malnes Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 68°13′05″N 14°06′28″Ø Vestvågøy
74121 Borga Borga (Vestvågøy) Forsvarsanlegg Jernalder 68°09′23″N 13°38′22″Ø Vestvågøy
91450 Borga Borga (Vestvågøy) Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 68°18′29″N 13°39′15″Ø Vestvågøy
18011 Tofta Gårdsanlegg Jernalder 68°16′01″N 13°35′30″Ø Vestvågøy
37966 Rolvsjord Gårdsanlegg Jernalder 68°13′08″N 13°44′30″Ø Vestvågøy
91688 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 68°10′53″N 13°31′25″Ø Vestvågøy
103255 Vestigårdshaugen Gårdsanlegg Middelalder 68°19′27″N 13°47′50″Ø Vestvågøy
130850 Modbakken Gårdsanlegg Jernalder 68°15′58″N 13°35′40″Ø Vestvågøy
150772 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Jernalder 68°09′06″N 13°37′02″Ø Vestvågøy
83928 Borge kirkested Borge kirke (Nordland)
Borge kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
68°14′42″N 13°46′10″Ø Vestvågøy
83973 Buksnes kirkested Buksnes kirke
Buksnes kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
68°07′02″N 13°33′37″Ø Vestvågøy
84594 Hol kirkested Hol kirke (Vestvågøy) Kirkested Middelalder
Senmiddelalder
1800-tallet, første kvartal
68°08′19″N 13°38′31″Ø Vestvågøy
84800 Knutstad kirkested Knutstad kapell
Knutstad kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 68°16′22″N 13°55′58″Ø Vestvågøy
85546 Stamsund kirkested Stamsund kirke
Stamsund kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 68°08′38″N 13°50′21″Ø Vestvågøy
85563 Steine kirkested Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 68°07′06″N 13°47′14″Ø Vestvågøy
85741 Valberg kirkested Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 68°11′31″N 13°56′34″Ø Vestvågøy
85742 Valberg kirkested Valberg kirke
Valberg kirkested
Kirkested 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
68°11′32″N 13°56′32″Ø Vestvågøy
156657 Buksnes gamle kirkested Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
68°07′03″N 13°33′51″Ø Vestvågøy
8136 Storvarden Storvarden Merkestein Uviss tid 68°05′17″N 13°34′10″Ø Vestvågøy
8137 Skotnes Merkestein Uviss tid 68°05′19″N 13°34′05″Ø Vestvågøy
47534 Myrbakk Myrbakk Ringformet tunanlegg Jernalder 68°08′39″N 13°36′17″Ø Vestvågøy
137220 Trollsteinheia, Fygle på Leknes Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 68°10′06″N 13°40′51″Ø Vestvågøy
57344 Bakkehaugene og Oshaugene Telekommunikasjonsanlegg 1900-tallet 68°08′07″N 13°38′50″Ø Vestvågøy
46594 Eggum Tradisjonslokalitet Bronsealder 68°18′30″N 13°39′14″Ø Vestvågøy

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]