Liste over kulturminner i Narvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Narvik er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Narvik. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
47016 Herjangen Herjangen Bergkunst Steinalder 68°31′49″N 17°28′54″Ø Narvik
56314 Brennholtet (Gundersenhaugen) Brennholtet (Gundersenhaugen) Bergkunst Steinalder 68°26′43″N 17°25′45″Ø Narvik
56752 Forselv (Sommerbo) Forselv (Sommerbo) Bergkunst 22 68°17′02″N 17°18′58″Ø Narvik
67268 Slettjord Slettjord Bergkunst Steinalder 68°31′56″N 17°29′13″Ø Narvik
94405 ELVEGÅRDSMOEN Elvegårdsmoen Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
68°32′50″N 17°36′23″Ø Narvik
60126 Bårstuåkeren Handelsplass Etterreformatorisk tid 68°27′38″N 17°41′38″Ø Narvik
87650 NARVIK JERNBANESTASJON - OFOTBANEN Narvik stasjon
NARVIK JERNBANESTASJON - OFOTBANEN
Jernbaneanlegg 1900-tallet 68°26′09″N 17°25′06″Ø Narvik
87651 ROMBAK JERNBANESTASJON - OFOTBANEN Rombak stasjon
ROMBAK JERNBANESTASJON - OFOTBANEN
Jernbaneanlegg 1900-tallet 68°24′11″N 17°47′35″Ø Narvik
87652 SOLHEIMSBRAKKA - OFOTBANEN Solheimsbrakka Jernbaneanlegg Etterreformatorisk tid 68°26′33″N 18°03′12″Ø Narvik
102081 Håkvik kirkegård Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 68°24′18″N 17°18′42″Ø Narvik
102085 Beisfjord kirkegård Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 68°22′18″N 17°35′39″Ø Narvik
83784 Ankenes kirkested Ankenes kirke
Ankenes kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, andre kvartal
68°25′16″N 17°22′44″Ø Narvik
83897 Bjerkvik kirkested Bjerkvik kirke
Bjerkvik kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
68°32′54″N 17°33′42″Ø Narvik
83908 Bjørnefjell kirkested Bjørnfjell kapell
Bjørnefjell kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 68°26′07″N 18°04′06″Ø Narvik
84194 Fredskapellet kirkested Fredskapellet i Narvik
Fredskapellet kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 68°26′34″N 17°27′09″Ø Narvik
85094 Narvik kirkested Narvik kirke
Narvik kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 68°26′22″N 17°24′48″Ø Narvik
85466 Skjomen kirkested Skjomen kirke Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 68°15′19″N 17°24′03″Ø Narvik
85603 Straumsnes kirkested Straumsnes kapell Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 68°26′33″N 17°38′15″Ø Narvik
141983 Øvre Jernvann Øvre Jernvann Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°30′22″N 17°56′28″Ø Narvik
155010 Mølnelvdalen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°23′09″N 17°40′35″Ø Narvik
155029 Mølnelva kote 350 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°23′20″N 17°40′49″Ø Narvik
155030 Mølnelva kote 500 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°23′26″N 17°40′49″Ø Narvik
155039 Mølnelva kote 550 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°23′30″N 17°40′46″Ø Narvik
155042 Stuordievvá Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°23′53″N 17°41′22″Ø Narvik
155046 Vestfjordvatnan Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°24′20″N 17°42′34″Ø Narvik
155047 Knusartoppen/Orneelva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°24′59″N 17°43′56″Ø Narvik
155048 Malmbanen (Kuberget) Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°25′17″N 17°44′09″Ø Narvik
155052 Store Trollvatnet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°28′39″N 17°43′25″Ø Narvik
155053 Veten Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°28′26″N 17°42′13″Ø Narvik
155054 Veten gnr 28 bnr 6 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°28′31″N 17°42′13″Ø Narvik
155056 Vetten Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°28′38″N 17°42′11″Ø Narvik
155061 Medbyfjellet høyde 444 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°32′03″N 17°39′27″Ø Narvik
155069 Medbyfjellet kote 430 Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°32′10″N 17°39′15″Ø Narvik
155086 Kvanntabakken Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°28′53″N 17°42′45″Ø Narvik
155091 Flatfjellet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°32′22″N 17°38′51″Ø Narvik
155092 Stengselhaugen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°33′09″N 17°37′50″Ø Narvik
87706 Svenske Kyrkan Svenska kyrkan i Narvik
Svenske Kyrkan
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet 68°25′58″N 17°25′25″Ø Narvik
128097 Lillevann Lillevann (Narvik) Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 68°20′16″N 17°36′50″Ø Narvik
27036 Virek Tradisjonslokalitet Uviss tid 68°22′58″N 17°07′00″Ø Narvik
47015 Samlingsjorda Tradisjonslokalitet Uviss tid 68°31′42″N 17°28′11″Ø Narvik
56312 Skogholmen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 68°29′22″N 17°30′09″Ø Narvik

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]