Liste over kulturminner i Songdalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Songdalen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Songdalen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
157116 Rosseland sav Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°07′43″N 7°51′16″Ø Songdalen
157117 Rosseland elektrisitetsverk Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°07′43″N 7°51′45″Ø Songdalen
157543 Kvennhusdalen Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, tredje kvartal 58°09′11″N 7°48′59″Ø Songdalen
74992 Mebakken Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 58°09′18″N 7°49′20″Ø Songdalen
104124 Trælsåsen Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid
Uviss tid
58°15′49″N 7°34′12″Ø Songdalen
156844 Boyas brønn Brønn/kilde/vannpost 1900-tallet, fjerde kvartal 58°09′18″N 7°53′09″Ø Songdalen
156799 Kvislevannet Dam/demningsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 58°09′25″N 7°53′54″Ø Songdalen
29069 Bersamknuden Bersamknuden Forsvarsanlegg Jernalder
Uviss tid
58°17′40″N 7°40′09″Ø Songdalen
105611 Skansen Skansen forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°07′35″N 7°52′05″Ø Songdalen
156116 Betongskansen Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°07′36″N 7°51′58″Ø Songdalen
156117 Ovenfor Betongskansen Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°07′34″N 7°52′08″Ø Songdalen
157094 Bruliheia (Brulifjell) Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°07′34″N 7°53′14″Ø Songdalen
157149 Ramsdalsheia Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′01″N 7°53′03″Ø Songdalen
157150 Svarvestolen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′09″N 7°52′41″Ø Songdalen
157151 Hellerskleivodden Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′20″N 7°52′22″Ø Songdalen
157152 Kolekniben Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′42″N 7°51′48″Ø Songdalen
157153 Rossevannsdalen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′37″N 7°51′54″Ø Songdalen
157154 Haslebulia Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′54″N 7°52′22″Ø Songdalen
157155 Møynesbakken Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′38″N 7°51′11″Ø Songdalen
157156 Lille Moneheia Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′38″N 7°50′42″Ø Songdalen
157157 Birkenesmonen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°07′39″N 7°50′53″Ø Songdalen
157158 Pallansknatten Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′09″N 7°51′35″Ø Songdalen
157160 Brennåsen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′24″N 7°51′25″Ø Songdalen
157161 Brennåsknuden Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′27″N 7°51′22″Ø Songdalen
157162 Lysgård Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′53″N 7°50′44″Ø Songdalen
157164 Lauvslandsknuden Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°08′23″N 7°50′58″Ø Songdalen
157168 Haugen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′04″N 7°50′51″Ø Songdalen
157169 Løkka Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′05″N 7°51′02″Ø Songdalen
157170 Vestre Flòda Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′09″N 7°50′59″Ø Songdalen
157171 Solvoll Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′08″N 7°50′29″Ø Songdalen
157173 Kuliavegen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′30″N 7°50′16″Ø Songdalen
157174 Knollen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′29″N 7°50′07″Ø Songdalen
157175 Knollen II Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′31″N 7°50′03″Ø Songdalen
74977 Stølsåsen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°19′01″N 7°42′22″Ø Songdalen
132950 Tunballen Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°10′02″N 7°51′39″Ø Songdalen
156255 Grindland Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 58°18′58″N 7°41′49″Ø Songdalen
156802 Kleivane (Barendalskleivane) Husmannsplass 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
58°09′19″N 7°53′20″Ø Songdalen
157519 Fiskebudalen Husmannsplass 1800-tallet, første kvartal 58°08′05″N 7°47′49″Ø Songdalen
62146 Røyseland Innskrift/ristning Uviss tid 58°15′19″N 7°39′46″Ø Songdalen
156112 Lille Moneheia Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°07′41″N 7°50′42″Ø Songdalen
84138 Finsland kirkested Finsland kirke
Finsland kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
Uviss tid
58°18′56″N 7°35′26″Ø Songdalen
84416 Greipstad kirkested Greipstad kirke
Greipstad kirkested
Kirkested Middelalder
Etterreformatorisk tid
1800-tallet, andre kvartal
58°09′10″N 7°49′40″Ø Songdalen
157070 Hefteheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°07′38″N 7°52′07″Ø Songdalen
157071 Kolekniben Krigsminnelokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°07′50″N 7°51′50″Ø Songdalen
157072 Pallansknatten Krigsminnelokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°08′13″N 7°51′38″Ø Songdalen
104338 Vardeheia Vardeheia Merkestein Uviss tid 58°15′53″N 7°41′31″Ø Songdalen
104665 Klovsteinen Merkestein Førreformatorisk tid 58°07′24″N 7°54′01″Ø Songdalen
114923 Mjåvann Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′07″N 7°52′29″Ø Songdalen
115074 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′11″N 7°52′32″Ø Songdalen
115075 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′09″N 7°52′16″Ø Songdalen
115078 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′08″N 7°52′23″Ø Songdalen
115085 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′00″N 7°52′39″Ø Songdalen
115086 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′00″N 7°51′56″Ø Songdalen
115087 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′01″N 7°51′57″Ø Songdalen
115088 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′01″N 7°51′53″Ø Songdalen
115089 Merkestein Merkestein Uviss tid 58°08′03″N 7°51′58″Ø Songdalen
115090 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′04″N 7°52′00″Ø Songdalen
115091 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′05″N 7°51′59″Ø Songdalen
115092 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′07″N 7°51′58″Ø Songdalen
115093 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′05″N 7°51′51″Ø Songdalen
115094 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′02″N 7°51′57″Ø Songdalen
115095 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′15″N 7°51′56″Ø Songdalen
115096 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′11″N 7°51′52″Ø Songdalen
115097 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′11″N 7°51′50″Ø Songdalen
115099 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′12″N 7°51′47″Ø Songdalen
115100 Mjåvann Merkestein Uviss tid 58°08′23″N 7°52′00″Ø Songdalen
149185 Vestre Fidje Merkestein Uviss tid 58°13′14″N 7°42′41″Ø Songdalen
156113 Hefteheia Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°07′39″N 7°51′53″Ø Songdalen
156118 Pallanstoppen Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′13″N 7°51′36″Ø Songdalen
156119 Brennåsenkrysset Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′22″N 7°51′24″Ø Songdalen
156121 Lysgård Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′40″N 7°50′48″Ø Songdalen
156124 Nodelandsvegen 18 Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°09′05″N 7°50′50″Ø Songdalen
9664 Kongsåsen Tradisjonslokalitet Jernalder 58°18′14″N 7°34′51″Ø Songdalen
62894 Hovet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°16′22″N 7°33′34″Ø Songdalen
104004 Eigeland Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°14′36″N 7°41′24″Ø Songdalen
104332 Reinsteinen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°17′30″N 7°39′02″Ø Songdalen
105240 Tingvollen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°09′26″N 7°49′10″Ø Songdalen
105247 Nipesteinen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°09′36″N 7°50′15″Ø Songdalen
105248 Gyråsen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°13′01″N 7°46′24″Ø Songdalen
105249 Hisåsen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°09′12″N 7°48′11″Ø Songdalen
157057 Bukksteinen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°08′48″N 7°52′57″Ø Songdalen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]