Liste over byer i Slovakia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over byer i Slovakia. Det finnes offisielt 141 kommuner med bystatus i landet (januar 2020). Ikke alle av de resterende tusentalls kommunene har en landlig karakter. Noen av bykommunene mangler også et urbant preg.[1]

By         Distrikt Region Befolkning
2019 2001 Endring
Coat of Arms of Bratislava.svg Bratislava Bratislava I, II, III, IV, V Bratislava (region) Bratislava (region) 437 725 428 672 7000211187108091970+2,11%
Coat of Arms of Košice.svg Košice Košice I, II, III, IV Košice (region) Košice (region) 238 593 236 093 7000105890475363520+1,06%
Coat of Arms of Prešov.svg Prešov Prešov Prešov (region) Prešov (region) 88 464 92 786 −4,66%
Coat of Arms of Žilina.svg Žilina Žilina Žilina (region) Žilina (region) 80 727 85 400 −5,47%
Coat of Arms of Banská Bystrica.svg Banská Bystrica Banská Bystrica Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 78 084 83 056 −5,99%
Coat of Arms of Nitra.svg Nitra Nitra Nitra (region) Nitra (region) 76 533 87 285 −12,32%
Coat of Arms of Trnava.svg Trnava Trnava Trnava (region) Trnava (region) 65 033 70 286 −7,47%
Coat of Arms of Trenčín.svg Trenčín Trenčín Trenčín (region) Trenčín (region) 55 383 57 854 −4,27%
Coat of Arms of Martin.svg Martin Martin Žilina (region) Žilina (region) 54 168 60 133 −9,92%
Coat of Arms of Poprad.svg Poprad Poprad Prešov (region) Prešov (region) 51 235 56 157 −8,76%
Coat of Arms of Prievidza.svg Prievidza Prievidza Trenčín (region) Trenčín (region) 45 634 53 097 −14,06%
Coat of Arms of Zvolen.svg Zvolen Zvolen Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 42 167 43 789 −3,70%
Coat of Arms of Považská Bystrica.svg Považská Bystrica Považská Bystrica Trenčín (region) Trenčín (region) 39 271 42 773 −8,19%
Coat of Arms of Michalovce.svg Michalovce Michalovce Košice (region) Košice (region) 38 776 39 948 −2,93%
Coat of Arms of Nové Zámky.svg Nové Zámky Nové Zámky Nitra (region) Nitra (region) 37 512 42 262 −11,24%
Coa Slovakia Town Igló.svg Spišská Nová Ves Spišská Nová Ves Košice (region) Košice (region) 37 007 39 193 −5,58%
Coat of Arms of Komárno.svg Komárno Komárno Nitra (region) Nitra (region) 33 751 37 366 −9,67%
Coat of arms of Humenné.png Humenné Humenné Prešov (region) Prešov (region) 32 834 35 157 −6,61%
Coat of Arms of Levice.svg Levice Levice Nitra (region) Nitra (region) 32 735 36 538 −10,41%
Coat of Arms of Bardejov.svg Bardejov Bardejov Prešov (region) Prešov (region) 32 293 33 247 −2,87%
Coat of Arms of Liptovský Mikuláš.svg Liptovský Mikuláš Liptovský Mikuláš Žilina (region) Žilina (region) 31 000 33 007 −6,08%
Coat of Arms of Lučenec.svg Lučenec Lučenec Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 27 739 28 332 −2,09%
Coat of Arms of Piešťany.svg Piešťany Piešťany Trnava (region) Trnava (region) 27 336 30 606 −10,68%
Coat of Arms of Ružomberok.svg Ružomberok Ružomberok Žilina (region) Žilina (region) 26 558 30 417 −12,69%
Coat of Arms of Topoľčany.svg Topoľčany Topoľčany Nitra (region) Nitra (region) 24 785 28 968 −14,44%
Coat of arms of Trebišov.png Trebišov Trebišov Košice (region) Košice (region) 24 649 22 432 7000988320256776030+9,88%
Coat of Arms of Čadca.svg Čadca Čadca Žilina (region) Žilina (region) 23 941 26 699 −10,33%
Coa Slovakia Town Rimavská Sobota.svg Rimavská Sobota Rimavská Sobota Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 23 751 25 088 −5,33%
Coat of Arms of Dubnica nad Váhom.svg Dubnica nad Váhom Ilava Trenčín (region) Trenčín (region) 23 550 25 995 −9,41%
Coat of Arms of Pezinok.svg Pezinok Pezinok Bratislava (region) Bratislava (region) 23 034 21 082 7000925908357840810+9,26%
Coat of Arms of Dunajská Streda.svg Dunajská Streda Dunajská Streda Trnava (region) Trnava (region) 22 684 23 519 −3,55%
Coat of Arms of Partizánske.svg Partizánske Partizánske Trenčín (region) Trenčín (region) 22 269 24 907 −10,59%
Coat of Arms of Vranov nad Topľou.svg Vranov nad Topľou Vranov nad Topľou Košice (region) Košice (region) 22 245 22 985 −3,22%
Coat of arms of Šaľa.png Šaľa Šaľa Nitra (region) Nitra (region) 21 689 24 564 −11,70%
Coat of Arms of Hlohovec.svg Hlohovec Hlohovec Trnava (region) Trnava (region) 21 301 23 729 −10,23%
Coa Slovakia Town Brezno.svg Brezno Brezno Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 20 889 22 875 −8,68%
Coat of Arms of Senica.svg Senica Senica Trnava (region) Trnava (region) 20 289 21 253 −4,54%
Coat of Arms of Snina.svg Snina Snina Prešov (region) Prešov (region) 20 289 21 325 −4,86%
Coat of arms of Nové Mesto nad Váhom.png Nové Mesto nad Váhom Nové Mesto nad Váhom Trenčín (region) Trenčín (region) 20 071 21 327 −5,89%
Coat of Arms of Senec.svg Senec Senec Bratislava (region) Bratislava (region) 19 963 14 673 7001360526136441080+36,05%
Coa Slovakia Town Rožňava.svg Rožňava Rožňava Košice (region) Košice (region) 19 045 19 261 −1,12%
Coa Slovakia Town Garamszentkereszt.svg Žiar nad Hronom Žiar nad Hronom Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 18 852 19 945 −5,48%
Coat of Arms of Dolný Kubín.svg Dolný Kubín Dolný Kubín Žilina (region) Žilina (region) 18 665 19 948 −6,43%
Coat of Arms of Bánovce nad Bebravou.svg Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Trenčín (region) Trenčín (region) 17 750 20 901 −15,08%
Coat of Arms of Púchov.svg Púchov Púchov Trenčín (region) Trenčín (region) 17 561 18 833 −6,75%
Coat of Arms of Malacky.svg Malacky Malacky Bratislava (region) Bratislava (region) 17 467 17 773 −1,72%
Coat of Arms of Handlová.svg Handlová Prievidza Trenčín (region) Trenčín (region) 16 890 18 018 −6,26%
Coat of Arms of Kežmarok.svg Kežmarok Kežmarok Prešov (region) Prešov (region) 16 346 17 383 −5,97%
Coat of Arms of Stará Ľubovňa.svg Stará Ľubovňa Stará Ľubovňa Prešov (region) Prešov (region) 16 327 16 227 6999616256855857510+0,62%
Coat of arms of Sereď.png Sereď Galanta Trnava (region) Trnava (region) 15 444 17 406 −11,27%
Coat of Arms of Skalica.svg Skalica Skalica Trnava (region) Trnava (region) 15 022 15 013 6998599480450276470+0,06%
Coat of arms of Galanta.png Galanta Galanta Trnava (region) Trnava (region) 14 990 16 365 −8,40%
Coat of arms of Kysucké Nové Mesto.png Kysucké Nové Mesto Kysucké Nové Mesto Žilina (region) Žilina (region) 14 953 16 558 −9,69%
Coat of Arms of Levoča.svg Levoča Levoča Prešov (region) Prešov (region) 14 722 14 366 7000247807322845610+2,48%
Coat of Arms of Detva.svg Detva Detva Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 14 545 15 122 −3,82%
Coat of Arms of Šamorín.svg Šamorín Dunajská Streda Trnava (region) Trnava (region) 13 350 12 143 7000993988306019930+9,94%
Coat of Arms of Sabinov.svg Sabinov Sabinov Prešov (region) Prešov (region) 12 700 12 290 7000333604556550040+3,34%
Coat of Arms of Stupava.svg Stupava Malacky Bratislava (region) Bratislava (region) 12 108 8 063 7001501674314771180+50,17%
Coat of Arms of Revuca.png Revúca Revúca Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 11 949 13 466 −11,27%
Coat of arms of Veľký Krtíš.png Veľký Krtíš Veľký Krtíš Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 11 755 14 013 −16,11%
Coat of Arms of Myjava.svg Myjava Myjava Trenčín (region) Trenčín (region) 11 514 13 142 −12,39%
Coat of Arms of Zlate Moravce.png Zlaté Moravce Zlaté Moravce Nitra (region) Nitra (region) 11 375 15 618 −27,17%
Coat of arms of Bytča.png Bytča Bytča Žilina (region) Žilina (region) 11 363 11 550 −1,62%
Coat of arms of Moldava nad Bodvou.png Moldava nad Bodvou Košice-okolie Košice (region) Košice (region) 11 307 9 525 7001187086614173230+18,71%
Coat of Arms of Holíč.svg Holíč Skalica Trnava (region) Trnava (region) 11 156 11 416 −2,28%
Coat of Arms of Nová Dubnica.svg Nová Dubnica Ilava Trenčín (region) Trenčín (region) 11 040 12 358 −10,67%
Coat of Arms of Svidník.svg Svidník Svidník Prešov (region) Prešov (region) 10 752 12 428 −13,49%
Coat of Arms of Kolárovo.svg Kolárovo Komárno Nitra (region) Nitra (region) 10 586 10 823 −2,19%
Coa Slovakia Town Fülek.svg Fiľakovo Lučenec Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 10 568 10 198 7000362816238478130+3,63%
Coat of Arms of Stropkov.svg Stropkov Stropkov Prešov (region) Prešov (region) 10 438 10 874 −4,01%
Coat of Arms of Štúrovo.svg Štúrovo Nové Zámky Nitra (region) Nitra (region) 10 186 11 708 −13,00%
Coa Slovakia Town Selmecbánya.svg Banská Štiavnica Banská Štiavnica Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 10 004 10 874 −8,00%
Coa Slovakia Town Šurany.svg Šurany Nové Zámky Nitra (region) Nitra (region) 9 659 10 491 −7,93%
Coat of Arms of Tvrdošín.svg Tvrdošín Tvrdošín Žilina (region) Žilina (region) 9 201 9 544 −3,59%
Coat of Arms of Modra.svg Modra Pezinok Bratislava (region) Bratislava (region) 9 046 8 536 7000597469540768510+5,97%
Coa Slovakia Town Nagykapos.svg Veľké Kapušany Michalovce Košice (region) Košice (region) 8 862 9 760 −9,20%
Coat of arms of Stará Turá.png Stará Turá Nové Mesto nad Váhom Trenčín (region) Trenčín (region) 8 764 10 291 −14,84%
Coat of arms of Krompachy.png Krompachy Spišská Nová Ves Košice (region) Košice (region) 8 684 8 812 −1,45%
Coat of Arms of Veľký Meder.svg Veľký Meder Dunajská Streda Trnava (region) Trnava (region) 8 612 9 113 −5,50%
Coat of Arms of Vráble.svg Vráble Nitra Nitra (region) Nitra (region) 8 551 9 493 −9,92%
Secovce Coat of Arms.svg Sečovce Trebišov Košice (region) Košice (region) 8 542 7 819 7000924670673999230+9,25%
Coat of Arms of Svit.svg Svit Poprad Prešov (region) Prešov (region) 7 923 7 445 7000642041638683680+6,42%
Coat of arms of Krupina.png Krupina Krupina Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 7 912 7 991 −0,99%
Coat of Arms of Námestovo.svg Námestovo Námestovo Žilina (region) Žilina (region) 7 784 8 135 −4,31%
Coat of Arms of Vrútky.svg Vrútky Martin Žilina (region) Žilina (region) 7 748 7 298 7000616607289668400+6,17%
Coat of Arms of Turzovka.svg Turzovka Čadca Žilina (region) Žilina (region) 7 515 7 854 −4,32%
Kráľovský Chlmec - erb.jpg Kráľovský Chlmec Trebišov Košice (region) Košice (region) 7 426 8 031 −7,53%
Coat of arms of Hriňová.png Hriňová Detva Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 7 415 8 289 −10,54%
Coa Slovakia Town Nyustya.svg Hnúšťa Rimavská Sobota Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 7 411 7 557 −1,93%
Coat of Arms of Hurbanovo.svg Hurbanovo Komárno Nitra (region) Nitra (region) 7 397 8 153 −9,27%
Coat of Arms of Liptovský Hrádok.svg Liptovský Hrádok Liptovský Mikuláš Žilina (region) Žilina (region) 7 397 8 232 −10,14%
Coat of Arms of Trstená.svg Trstená Tvrdošín Žilina (region) Žilina (region) 7 360 7 461 −1,35%
Coa Slovakia Town Újbánya.svg Nová Baňa Žarnovica Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 7 314 7 505 −2,54%
Coat of Arms of Šahy.svg Šahy Levice Nitra (region) Nitra (region) 7 219 8 061 −10,45%
Coat of Arms of Tornaľa.svg Tornaľa Revúca Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 7 114 8 169 −12,91%
Coat of arms of Krásno nad Kysucou.jpg Krásno nad Kysucou Čadca Žilina (region) Žilina (region) 6 799 6 939 −2,02%
Coat of arms of Želiezovce.png Želiezovce Levice Nitra (region) Nitra (region) 6 746 7 522 −10,32%
Coat of Arms of Spišská Belá.svg Spišská Belá Kežmarok Prešov (region) Prešov (region) 6 733 6 136 7000972946544980439+9,73%
Coat of arms of Lipany.png Lipany Sabinov Prešov (region) Prešov (region) 6 542 6 130 7000672104404567700+6,72%
Coat of Arms of Medzilaborce.svg Medzilaborce Medzilaborce Prešov (region) Prešov (region) 6 531 6 741 −3,12%
Coat of arms of Veľký Šariš.png Veľký Šariš Prešov Prešov (region) Prešov (region) 6 426 4 018 7001599303135888500+59,93%
Coat of arms of Nemšová.png Nemšová Trenčín Trenčín (region) Trenčín (region) 6 414 6 136 7000453063885267279+4,53%
Coat of Arms of Sobrance.svg Sobrance Sobrance Košice (region) Košice (region) 6 346 6 262 7000134142446502710+1,34%
Coat of Arms of Turčianske Teplice.svg Turčianske Teplice Turčianske Teplice Žilina (region) Žilina (region) 6 330 7 031 −9,97%
Coat of Arms of Žarnovica.svg Žarnovica Žarnovica Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 6 170 6 596 −6,46%
Coat of Arms of Gelnica.svg Gelnica Gelnica Košice (region) Košice (region) 6 047 6 404 −5,57%
Coat of arms of Vrbové.png Vrbové Piešťany Trnava (region) Trnava (region) 5 907 6 249 −5,47%
Coat of arms of Rajec.png Rajec Žilina Žilina (region) Žilina (region) 5 787 6 074 −4,73%
Coat of Arms of Svätý Jur.svg Svätý Jur Pezinok Bratislava (region) Bratislava (region) 5 724 4 614 7001240572171651500+24,06%
Coa Slovakia Town Dobsina.svg Dobšiná Rožňava Košice (region) Košice (region) 5 685 4 896 7001161151960784310+16,12%
Coat of Arms of Poltár.svg Poltár Poltár Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 5 584 6 099 −8,44%
Coat of Arms of Gabčíkovo.svg Gabčíkovo Dunajská Streda Trnava (region) Trnava (region) 5 473 5 084 7000765145554681350+7,65%
Coat of Arms of Ilava.svg Ilava Ilava Trenčín (region) Trenčín (region) 5 464 5 411 6999979486231750150+0,98%
Coa Slovakia Town Körmöcbánya.svg Kremnica Žiar nad Hronom Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 5 258 5 822 −9,69%
Coat of arms of Sládkovičovo.png Sládkovičovo Galanta Trnava (region) Trnava (region) 5 209 6 078 −14,30%
Coat of arms of Gbely.png Gbely Skalica Trnava (region) Trnava (region) 5 073 5 223 −2,87%
Coat of Arms of Nesvady.svg Nesvady Komárno Nitra (region) Nitra (region) 5 049 5 063 −0,28%
Coat of Arms of Bojnice.svg Bojnice Prievidza Trenčín (region) Trenčín (region) 4 992 5 006 −0,28%
Coat of arms of Šaštín-Stráže.png Šaštín-Stráže Senica Trnava (region) Trnava (region) 4 965 5 005 −0,80%
Coat of Arms of Sliač.svg Sliač Zvolen Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 4 959 4 667 7000625669595028930+6,26%
Coat of Arms of Brezová pod Bradlom.svg Brezová pod Bradlom Myjava Trenčín (region) Trenčín (region) 4 768 5 567 −14,35%
Metzenseifen Coat of Arms.svg Medzev Košice-okolie Košice (region) Košice (region) 4 482 3 667 7001222252522497949+22,23%
Coat of Arms of Turany.svg Turany Martin Žilina (region) Žilina (region) 4 278 4 444 −3,74%
Coat of Arms of Strážske.svg Strážske Michalovce Košice (region) Košice (region) 4 250 4 474 −5,01%
Coat of Arms of Nováky.svg Nováky Prievidza Trenčín (region) Trenčín (region) 4 203 4 402 −4,52%
Coat of Arms of Trenčianske Teplice.svg Trenčianske Teplice Trenčín Trenčín (region) Trenčín (region) 4 162 4 438 −6,22%
Coat of arms of Leopoldov.png Leopoldov Hlohovec Trnava (region) Trnava (region) 4 097 3 999 7000245061265316330+2,45%
Coat of arms of Giraltovce.png Giraltovce Svidník Prešov (region) Prešov (region) 4 089 4 189 −2,39%
Coat of arms of Tisovec.png Tisovec Rimavská Sobota Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 4 087 4 215 −3,04%
Coat of Arms of Vysoké Tatry.svg Vysoké Tatry Poprad Prešov (region) Prešov (region) 4 009 5 407 −25,86%
Coat of arms of Spišské Podhradie.png Spišské Podhradie Levoča Prešov (region) Prešov (region) 3 985 3 780 7000542328042328040+5,42%
Coat of arms of Hanušovce nad Topľou.png Hanušovce nad Topľou Vranov nad Topľou Prešov (region) Prešov (region) 3 782 3 582 7000558347292015630+5,58%
Coat of Arms of Čierna nad Tisou.svg Čierna nad Tisou Trebišov Košice (region) Košice (region) 3 619 4 645 −22,09%
Coat of arms of Tlmače.png Tlmače Levice Nitra (region) Nitra (region) 3 520 4 305 −18,23%
Coat of Arms of Spišské Vlachy.svg Spišské Vlachy Spišská Nová Ves Košice (region) Košice (region) 3 459 3 518 −1,68%
Coat of arms of Jelšava.png Jelšava Revúca Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 3 289 3 287 6998608457560085100+0,06%
Coat of arms of Podolínec.png Podolínec Stará Ľubovňa Prešov (region) Prešov (region) 3 155 3 173 −0,57%
Coat of Arms of Rajecké Teplice.svg Rajecké Teplice Žilina Žilina (region) Žilina (region) 3 023 2 677 7001129249159506910+12,92%
Coa Slovakia Town Spišská Stará Ves.svg Spišská Stará Ves Kežmarok Prešov (region) Prešov (region) 2 230 2 355 −5,31%
Coat of arms of Modrý Kameň.png Modrý Kameň Veľký Krtíš Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 1 624 1 434 7001132496513249650+13,25%
Coat of Arms of Dudince.svg Dudince Krupina Banská Bystrica (region) Banská Bystrica (region) 1 395 1 500 −7,00%

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dická, Janetta Nestorová; Gessert, Alena; Sninčák, Ivo (2. januar 2019). «Rural and non-rural municipalities in the Slovak Republic». Journal of Maps. 1 (engelsk). 15: 84–93. ISSN 1744-5647. doi:10.1080/17445647.2019.1615010. Besøkt 7. juli 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]