Liste over byer i Armenia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Armenias provinser og byer.
Jerevan
Kapan
Ijevan
Alaverdi
Vardenis

Liste over byer i Armenia rangert etter befolkningsstørrelse.

Liste[rediger | rediger kilde]

Rangering Navn Navn (armensk) Provins Befolkning
(2011)[1]

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11]

Areal
(km²)
Koordinater
1 Jerevan Երևան (Jerevan)
1 060 138
223
40°11′00″N 44°31′00″Ø
2 Gjumri Գյումրի Sjirak
121 976
54
40°47′22″N 43°50′51″Ø
3 Vanadzor Վանաձոր Lori
86 199
32
40°48′46″N 44°29′18″Ø
4 Vagharsjapat
(Edzjmiatsin)
Վաղարշապատ (Էջմիածին) Armavir
46 540
13
40°10′22″N 44°17′33″Ø
5 Abovjan Աբովյան Kotajk
43 495
11
40°16′26″N 44°37′32″Ø
6 Kapan Կապան Siunik
43 190
36
39°12′04″N 46°24′54″Ø
7 Hrazdan Հրազդան Kotajk
41 875
22
40°30′00″N 44°46′00″Ø
8 Armavir Արմավիր Armavir
29 319
8,51
40°09′N 44°02′Ø
9 Artasjat Արտաշատ Ararat
22 269
12
39°57′14″N 44°33′02″Ø
10 Ijevan Իջևան Tavusj
21 081
4,6
40°52′45″N 45°08′50″Ø
11 Gavar Գավառ Gegharkunik
20 765
16
40°21′32″N 45°07′36″Ø
12 Goris Գորիս Siunik
20 591
8
39°30′28″N 46°20′19″Ø
13 Tjarentsavan Չարենցավան Kotajk
20 363
5
40°24′35″N 44°38′35″Ø
14 Ararat Արարատ Ararat
20 235
6
39°48′34″N 44°42′52″Ø
15 Masis Մասիս Ararat
20 215
5,7
40°00′50″N 44°29′09″Ø
16 Artik Արթիկ Sjirak
19 534
9
40°37′02″N 43°58′33″Ø
17 Sevan Սևան Gegharkunik
19 229
17,75
40°33′18″N 44°57′13″Ø
18 Asjtarak Աշտարակ Aragatsotn
18 834
7,5
40°17′51″N 44°21′42″Ø
19 Dilijan Դիլիջան Tavusj
17 712
13
40°44′27″N 44°51′47″Ø
20 Sisian Սիսիան Siunik
14 894
9
39°31′15″N 46°01′56″Ø
21 Alaverdi Ալավերդի Lori
13 343
18
41°08′00″N 44°39′00″Ø
22 Stepanavan Ստեփանավան Lori
13 086
14
41°00′35″N 44°23′02″Ø
23 Martuni Մարտունի Gegharkunik
12 894
10
40°08′24″N 45°18′23″Ø
24 Spitak Սպիտակ Lori
12 881
5,6
40°50′14″N 44°16′03″Ø
25 Vardenis Վարդենիս Gegharkunik
12 685
10
40°10′50″N 45°43′12″Ø
26 Jeghvard Եղվարդ Kotajk
11 672
7
40°19′18″N 44°28′53″Ø
27 Vedi Վեդի Ararat
11 384
5,6
39°54′38″N 44°43′40″Ø
28 Byureghavan Բյուրեղավան Kotajk
9 513
4
40°18′53″N 44°35′37″Ø
29 Nor Hachn Նոր Հաճն Kotajk
9 307
2,3
40°18′07″N 44°34′59″Ø
30 Metsamor Մեծամոր Armavir
9 191
4
40°08′34″N 44°06′59″Ø
31 Berd Բերդ Tavusj
7 957
3,5
40°52′51″N 45°23′30″Ø
32 Jeghegnadzor Եղեգնաձոր Vajots Dzor
7 944
6
39°45′40″N 45°20′00″Ø
33 Tashir Տաշիր Lori
7 773
5,6
41°07′28″N 44°16′55″Ø
34 Kajaran Քաջարան Siunik
7 163
2,8
39°09′04″N 46°09′36″Ø
35 Aparan Ապարան Aragatsotn
6 451
3,5
40°35′21″N 44°21′26″Ø
36 Vajk Վայք Vajots Dzor
5 877
3
39°41′30″N 45°27′55″Ø
37 Chambarak Ճամբարակ Gegharkunik
5 850
6
40°35′43″N 45°20′51″Ø
38 Maralik Մարալիկ Sjirak
5 398
4
40°34′20″N 43°52′01″Ø
39 Noyemberyan Նոյեմբերյան Tavusj
5 310
3,6
41°10′21″N 44°59′37″Ø
40 Talin Թալին Aragatsotn
5 310
7
40°22′58″N 43°52′25″Ø
41 Jermuk Ջերմուկ Vajots Dzor
4 628
5
39°50′30″N 45°40′20″Ø
42 Meghri Մեղրի Siunik
4 580
3
38°54′12″N 46°14′45″Ø
43 Agarak Ագարակ Siunik
4 429
2,5
38°51′54″N 46°11′47″Ø
44 Ayrum Այրում Tavusj
2 126
1,6
41°11′42″N 44°53′33″Ø
45 Akhtala Ախթալա Lori
2 092
4,3
41°08′40″N 44°46′29″Ø
46 Tumanjan Թումանյան Lori
1 710
1
41°00′10″N 44°38′54″Ø
47 Tsaghkadzor Ծաղկաձոր Kotajk
1 256
4
40°31′53″N 44°43′30″Ø
48 Sjamlugh Շամլուղ Lori
700
3,6
41°10′05″N 44°42′27″Ø
49 Dastakert Դաստակերտ Siunik
323
0,5
39°22′06″N 46°02′12″Ø

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Armstat.am: Aragatsotn
  2. ^ Armstat.am: Tavusj
  3. ^ Armstat.am: Kotajk
  4. ^ Armstat.am: Vajots Dzor
  5. ^ Armstat.am: Siunik
  6. ^ Armstat.am: Sjirak
  7. ^ Armstat.am: Lori
  8. ^ Armstat.am: Gegharkunik
  9. ^ Armstat.am: Armavir
  10. ^ Armstat.am: Ararat
  11. ^ Armstat.am: Jerevan