Liste over ordførere i Skjerstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelen inngår i serien om

Politikk i Bodø

Bodø kommune
Kommunevalg

Bodø

Bodin

Kjerringøy

Skjerstad

Ordførere

Bodø

Bodin

Kjerringøy

Skjerstad

Skjerstads ordførere er en liste over ordførere i tidligere Skjerstad kommune (i 1905 ble Fauske kommune fradelt og i 2005 ble resten av kommunen innlemmet i Bodø kommune).

År Ordfører Varaordfører
183840 Personell kapellan Johan Fredrik Lampe Forlikskommisær og leilending Nils Helgesen, Misvær
184042 Skipper Johan P. Schjelderup, Mjønes
184244 Kirkesanger Carl Berg
184448 Sogneprest Nils Jønsberg Kirkesanger Carl Berg
184851 Kirkesanger Carl Berg Proprietær Johan Normann, Venset
(senere Leivset)
185152 Proprietær Johan Normann, Venset
(senere Leivset)
185254 Sogneprest Nils Jønsberg Cand.med Dahl, Skjerstad
185456 Sogneprest Nils Jønsberg Skipper Johan P. Schjelderup, Mjønes
1856 Handelsmann Johan P. Schjelderup
185758 Distriktslege Marcus Randers, Skjerstad Skipper Johan P. Schjelderup, Mjønes
185960 Distriktslege Marcus Randers, Skjerstad Proprietær Johan Normann, Venset
(senere Leivset)
186162 Handelsmann Bernhard Koch, Venset Proprietær Johan Normann, Venset
(senere Leivset)
186366 Sogneprest Wilhelm Sandberg Handelsmann Bernhard Koch, Venset
186768 Handelsmann Bernhard Koch, Venset Gårdbruker og styrmann
Christian Evjenth, Vollan
186970 Gårdbruker og styrmann
Christian Evjenth, Vollan
Gårdbruker Johan Pedersen, Alvenes
187172 Handelsmann Bernhard Koch, Venset Gårdbruker og styrmann
Christian Evjenth, Vollan
187374 Gårdbruker Jens Johannesen, Ness Gårdbruker og styrmann
Christian Evjenth, Vollan
187578 Sogneprest Ulrik Neumann Gårdbruker Jens Johannesen, Ness
187980 Gårdbruker og skipper Hans Hansen, Utvik Gårdbruker Jens Johannesen, Ness
188186 Handelsmann Bernhard Koch, Venset Gårdbruker Jens Johannesen, Ness
188792 Gårdbruker og håndverker
Johan Jørgensen, Hoset
Skipper og gårdbruker Hans Jensen, Erikstad
189397 Sogneprest Olaf Amundsen Skipper og gårdbruker Hans Jensen, Erikstad
18981901 Sogneprest Olaf Amundsen Gårdbruker og håndverker
Johan Jørgensen, Hoset
190104 Gårdbruker og håndverker
Johan Jørgensen, Hoset
190513 Gårdbruker og lærer Johan Olsen
191431 Gårdbruker og kjøpmann Sofus Thoresen
193234 Sogneprest Ivar Sjaastad
193541 Gårdbruker Isak Naurstad
194142 Kjøpmann Thoralf Thoresen
194344 Kjøpmann Thoralf Thoresen
1945 Kjøpmann Thoralf Thoresen[1] (til mai 1945) Bonde Arne Westerlid
194551 Isak Naurstad (fra mai 1945)
195255 Gårdbruker Julius Breivik (døde februar 1955)
195559 Gårdbruker og poståpner Sigurd Sandåker (fra mai 1955)
196063 Karsten Thoresen (Det norske Arbeiderparti)
196467 Otto Moeng (Senterpartiet) Erling Lekang (Det norske Arbeiderparti)
196871 Harald Dankertsen
197275 Karsten Thoresen (Det norske Arbeiderparti)
197679 Aasmund Brekke (Senterpartiet) Otto Moeng (Senterpartiet)
198084 Otto Moeng (Senterpartiet)
19841992 Fredrik Støvset (Det norske Arbeiderparti) ?
19921996 Ivar Andreassen (Det norske Arbeiderparti)
199699 Sven-Åke Hagen (Senterpartiet) Ivar Andreassen (Det norske Arbeiderparti)
19992003 Ingrid Lien (Senterpartiet)
200305 Sissel Jakobsen (Sosialistisk Venstreparti)

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Helgeland Folkeblad (13.01.1945): Ordførere og varaordførere i Nordland fylke

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Gunnar Berg (1975). Bygdebok for Skjerstad og Fauske. Bodø: kommunene Fauske og Skjerstad. 
  • NRK. «Valgsider». Besøkt 17.05.2006. 
  • Bodøhistorie.no