Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm

Lind, Nilsen, Fuentes, Holm (også skrevet Lind/Nilsen/Fuentes/Holm) er navnet på det musikalske samarbeidet mellom artistene Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm. Samarbeidet startet i 2006, og sammen har de gitt ut to album, Hallelujah Live og Hallelujah Live - Volume 2. Deres versjon av sangen «Hallelujah» ble kåret til årets hit under Spellemannprisen 2006.

Gruppen ble feilaktig kalt «De nye gitarkameratene» i media. Verken gruppen selv eller Gitarkameratene er komfortable med navnet; Gitarkameratene skrev i november 2006 et brev til gruppen, hvor Gitarkameratene understreker retten til navnet, mens Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm selv presiserer at det er pressen selv som har brukt dette navnet på dem og at de selv har opptråd under sine egne navn.


Parodi[rediger | rediger kilde]

En parodi på Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm ble gjort av Marit Voldsæter sammen med Espen Beranek Holm, Kai Taule og Ole Morten Aagenæs, som en del av hennes underholdingsshow «Med ræven i fatle!». De framfører sangen «Hallelujah», som Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm også ofte har fremført, men endrer teksten så den får en humoristisk vri. En setning er for eksempel: «Publikummet tas med storm, og kæm faen e' egentlig Askil Holm». Disse fremførte også parodien under Komiprisen 2006, og kalte seg da Hallelujahkameratene («Fire kamerater som spiller gitar og har et brennende og innstendig ønske om å berike våre liv med vakker musikk»). Klippet ble i denne forbindelse også vist på NRK.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

DVD[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.