Levanger Fotomuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Levanger Fotomuseum
Levanger Fotomuseum ligger i Levanger gamle byskole
StedLevanger, Nord-Trøndelag
TypeFotohistorisk
Kart
Levanger Fotomuseum
63°44′40″N 11°17′37″Ø
Nettstedhttp://levangermuseum.com/

Levanger Fotomuseum er et fotohistorisk museum i Levanger. Museet er fylkesansvarlig fotobevaringsinstitusjon i Nord-Trøndelag. Museet het tidligere Levanger Museum, men skiftet navn i 2016.

Museets samling er på ca. 600 000 negativer og gjenstander tilknyttet fotografi. Samlingen består for en stor del av arkiver etter enkeltfotografer fra Levanger og omegn. Av spesiell interesse er arkivet etter Harald Renbjør. Renbjør var kjemiker og pioner innen fargefotografi og utforsket fargefotografiet gjennom hele livet. Arkivet etter ham inneholder eksempler på de fleste vanlige fargefototeknikker, så som trefargefotografi, Autochrome og Agfa fargeraster. Harald Renbjørs kjemilaboratorium er rekonstruert på museet. Andre fotografer som er representert i samlingen er studiofotografer som Sverre Bjerkan, Lars Larsen Ingulfsvand, Martin Knoph, Lornts Larsson, Olga Davidson m.flere.

Bilder fra Levanger Fotomuseums samling finnes på Digitalt Museum. Museet ble i 2004 konsolidert sammen Stiklestad Nasjonale Kultursenter og andre museer i søndre del av fylket.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]