Lehigh University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lehigh University Alumni Building.jpg
Grunnlagt1865
Beliggenhet BethlehemRediger på Wikidata

Lehigh University
40°36′26″N 75°22′44″V
Lehigh Universitys logo

Asa Packer Hall.
Lehigh Library i 1907.

Leigh University er et privat, ikke-kommersielt universitet i Bethlehem i delstaten Pennsylvania, USA. Det ble grunnlagt 1865 av Asa Packer som en teknisk høyskole for utvikling av regionen, og han ga skolen et bidrag på US$ 500 000 ved grunnleggelsen – den tidens største private skolegave.

Opprinnelig var det fire tekniske skoler og en litterær – de tekniske inkluderte en ingeniørskole, en gruveskole, en metallurgiskole og en skole innen kjemi. Den dag i dag har universitetet svært avanserte kjemiske laboratorier.

Siden strarten på både business- og lærerutdanningene har disse på en unik måte kombinert høy vitenskapelig (teoretisk) innsikt med praktisk tilnærming, og lærerstudiet har den dag i dag bare høyere grads undervisning.

De fire collegene ved dagens Lehigh er:

  • P.C.Rossin College of Engineering and Applied Science
  • College of Arts and Sciences
  • College of Business and Economics (siden 1910)
  • College of Education (kun høyere studier)

Ved Lehigh var det 6 858 studenter og 614 vitenskapelig ansatte i 2006 (høstsemesteret), og skolepengene på samme tid var US$ 33 770 per år. Lærertettheten er relativt høy i amerikansk målestokk, med ratio 11:1, men på lavere grads studier er lærertettheten 9:1. Studiene gis opp til doktorgradsnivå [Ph.D), samt Mastergradene M.Sc., M.BA., og M.Eng.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]