Lavrans Løvlie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lavrans Løvlie
Født16. sep. 1969[1]Rediger på Wikidata (54 år)
BeskjeftigelseDesigner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserJacobprisen (2011)

Lavrans Løvlie (født 16. september 1969) er en norsk industridesigner, forfatter, interaksjonsdesigner og bedriftsrådgiver.

Han er foregangsmann for en fagretning som kalles tjenestedesign, og han så tidlig potensialet for å bruke designernes kunnskap, metoder og evner til å takle større og mer sammensatte utfordringer på tvers av fagdisipliner.
Porteføljen spenner over alt fra utvikling av helhetlige kundeopplevelser […] Det er en tydelig og voksende interesse for denne typen systematisk og brukerledet design, som et viktig ledd i å tilpasse seg en ny tid og nå frem til nye brukergrupper.

Juryen for Jacobprisen[2]

Han er sammen med britene Ben Reason og Chris Downs grunnleggerne av servicedesignfirmaet live|work, som ble etablert i London i 2001, og som siden 2007 også har kontor i Oslo; og sier selv at «Vi innførte begrepet servicedesign i Norge. Da vi startet live|work i London i 2001 var vi det første firmaet i verden som designet tjenester»[2]; «Da vi startet, var logikken at hvis 75 prosent av økonomien i vår del av verden er innen tjenestesektoren, må det også være et marked for å designe tjenester».[3]

Han er utdannet industridesigner og interaksjonsdesigner fra USA og Storbritannia. Firmaet har hatt kunder som Hafslund, Ruter, Deichmanske bibliotek, BBC, Samsung, Finn.no og Fiat.[3] Løvlie mottok designprisen Jacobprisen fra Norsk Form for 2011.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b c norskform.no Jacobprisen 2011 Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine.
  3. ^ a b Økonomisk Rapport, nr 6, 2011 (6.10.2011) «Tjenester for en ny tid»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]