Laurie Wisefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Laurie Wisefield
Født27. august 1952[1]Rediger på Wikidata (68 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Laurie Wisefield (født 27. august 1952 i London) er en britisk musiker. Han er kjent som gitarist i bandene Home, Wishbone Ash, Tina Turner og Joe Cocker.

Wisefield var en av grunnleggerne bak bandet Home, som var et oppvarmingsband for Led Zeppelin, og hvor han spilte gitar og sang sammen med Al Stuart. Andy Powell, gitaristen i Wishbone Ash, så bandet spille i New York og ble imponert av Lauries gitarspill. De spilte litt sammen og knyttet bånd. Da Andy Powell dro tilbake til England fikk han nyheten om at bandets gitarist Ted Turner pensjonerte seg og forlot bandet. Powell tok da kontakt med Wisefield og ville ha han som erstatter for Turner. Laurie ble tatt opp som fullverdig medlem i 1974 og debuterte med utgivelsen There's the Rub. Wisefield ble med bandet i 12 år. I denne perioden fikk han til et godt samspill med Powell, skrev nytt materiale og tok med seg et hardere image og lydbilde til bandet.

Etter at han forlot Wishbone Ash i 1985 på grunn av at han følte for nye utfordringer, var han med på turnéen til Tina Turner. I 1992, da Tina Turners manager Roger Davies, tok over managementet til Joe Cocker, ble Wisefield forespurt om å bli med i bandet til Cocker for å hjelpe dem i en musikalsk retning. Han turnerte med Cocker en god periode og jobbet også med Roger Chapman, hvor han var med som gitarist og låtskriver på albumet Under No Obligation og turnéer i både Tyskland og England.

I nyere tid har Laurie opptråd i West End-produksjonen av Queen/Ben Elton-musikalen We Will Rock You ved Londons Dominion Theatre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Laurie Wisefield, 341361