Laura San Giacomo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Laura San Giacomo
Laura San Giacomo.jpg
Født 14. november 1962
West Orange
Ektefelle Cameron Dye, Matt Adler
Utdannet ved Carnegie Mellon University
Nasjonalitet USA
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Laura San Giacomo (født 14. november 1962) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for å spille rollen som Maya Gallo på NBC-serien Just Shoot Me! og som karakteren Kit De Luca i filmen Pretty Woman, samt mange andre arbeider på TV og i filmer.

San Giacomo første TV-opptredener var i forskjellige TV-serier i løpet av 1987. Hennes første store skuespiller-opptreden var i episoden "Leap of Faith" på TV-serien Miami Vice i 1989 der hun spilte rollen som Tania Lewis. Giacomo hadde en rolle i filmen Pretty Woman fra 1990, der hun spilte venninnen til Julia Roberts sin karakter. Giacomo har også hatt gjesteroller i flere amerikanske TV-serier, inkludert den kortvarige CBS-dramaserien The Handler fra 2003 og HBOs Unscripted i 2005.

San Giacomo har vært gift to ganger, først med skuespilleren Cameron Dye fra 1990 til 1998, som hun hadde en sønnen, Mason, sammen med, som ble født i 1996. Hennes sønn har cerebral parese. I 2000 giftet hun seg med Matt Adler som også var skuespiller. San Giacomo er en fetter av Torry Castellano som er kjent fra rockebandet The Donnas. Giacomo`s hobbyer er ridning, gymnastikk, skøyter, ballett, tennis, golf og spille piano. San Giacomo er en sterk tilhenger av veldedige organisasjoner, for det meste organisasjoner som er relatert til funksjonshemminger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]