Laura San Giacomo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Laura San Giacomo (født 14. november 1962) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for å spille rollen som Maya Gallo på NBC-serien Just Shoot Me! og som karakteren Kit De Luca i filmen Pretty Woman, samt mange andre arbeider på TV og i filmer.

San Giacomo første TV-opptredener var i forskjellige TV-serier i løpet av 1987. Hennes første store skuespiller-opptreden var i episoden "Leap of Faith" på TV-serien Miami Vice i 1989 der hun spilte rollen som Tania Lewis. Giacomo hadde en rolle i filmen Pretty Woman fra 1990, der hun spilte venninnen til Julia Roberts sin karakter. Giacomo har også hatt gjesteroller i flere amerikanske TV-serier, inkludert den kortvarige CBS-dramaserien The Handler fra 2003 og HBO's Unscripted i 2005.

San Giacomo har vært gift to ganger, først med skuespilleren Cameron Dye fra 1990 til 1998, som hun hadde en sønnen, Mason, sammen med, som ble født i 1996. Hennes sønn har cerebral parese. I 2000 giftet hun seg med Matt Adler som også var skuespiller. San Giacomo er en fetter av Torry Castellano som er kjent fra rockebandet The Donnas. Giacomo`s hobbyer er ridning, gymnastikk, skøyter, ballett, tennis, golf og spille piano. San Giacomo er en sterk tilhenger av veldedige organisasjoner, for det meste organisasjoner som er relatert til funksjonshemminger.