Hopp til innhold

Laura Fygi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Laura Fygi
FødtLaura Ingrid Thérèse Fijgi
27. aug. 1955[1]Rediger på Wikidata (68 år)
Amsterdam
BeskjeftigelseJazzsanger, plateartist Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Nederlandene
Medlem avCenterfold
UtmerkelserRidder av Ordenen av Orange-Nassau (2022)[2]

Laura Fygi (født 27. august 1955 i Amsterdam) er en nederlandsk sanger.

Sine første åtte år bodde Fygi i Sør-Amerika. Hun er datter av en nederlandsk far og en egyptisk mor.

I årene 1985 til 1989 var Laura Fygi medlem av Centerfold, et nederlandsk jente-band sammen med Rowan Moore og Cecilia de la Rie.[3] Sistnevnte ble i 1988 erstattet av Sandra Noach som i 1989 omkom i en bilulykke. Bandet la vekt på dristig klesstil. De hadde flere listetopper i Nederland og ble etterhvert også populære både i Europa og i Japan.

Etter Noachs død, prøvde Fygi og Moore å fortsette samarbeidet i et nytt band som de kalte The Backlot. Det ble ingen suksess, tildels som følge av at Fygi allerede hadde fått tilbud om å spille inn solo-album. Hennes første utgivelse fikk navnet Introducing hvor hun ble akkompagnert av den belgiske musikeren Toots Thielemans.

Fygi kan kjennes igjen på sin myke jazz-stemme, noe som gjenspeiles i at hennes mest populære låter også har vært jazz eller jazz-inspirerte country- eller pop-låter. Særlig har hun mottatt anerkjennelse for sin tolkning av bossa nova og andre latinske musikksjangre. Ingen av hennes plater har sanger med nederlandsk tekst, men hun synger på engelsk, fransk, spansk og portugisisk.

Diskografi som soloartist

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]