Lasse Trulsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lasse Trulsen
Født11. november 1960 (63 år)
Fredrikstad, Norge
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
BarnMichael Trulsen
NasjonalitetNorge
Ungdomsklubb
År
Klubber
Torp
Klubber
År Klubber
Torp
Fredrikstad FK
Selbak Turn- & Idrettsforening
Trenerkarriere
År
Klubber
1993-1994
1995
1996-1998
1999
2000-2002
2003-2004
2005
2007-2009

2013-2016
2019-
Torsnes Idrettslag
Nylende IF
Torp
Rakkestad
Østsiden IL
Sprint-Jeløy
Sarpsborg FK
Østsiden IL
Torp
Lisleby FK
Tistedalens Turn- og Idrettsforening

Lasse Trulsen (født 11. november 1960 i Fredrikstad) er en tidligere norsk fotballspiller, og nåværende trener for Tistedalen. Han er også far til Michael Trulsen.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Spillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Trulsen var regnet som ett av distriktets største talenter på 70-tallet. Han startet sin karriere i Torp, og han ble tatt opp på A-laget til Fredrikstad FK allerede som 16-åring. Det viste seg og være for tidlig, og han dro derfor tilbake til Torp. Da han ble 19 år var han for alvor tilbake igjen, og Fredrikstad FK var igjen interessert. Ettersom klubbene ikke ble enige om overgangen, endte det med at Trulsen som første fotballspiller i Norge fikk en karantene som holdt han utenfor fotballen i 12 måneder. Som ikke det var nok, ble han utsatt for en bilulykke som nesten kostet han livet. Han prøvde å komme tilbake på det nivået han var, uten å lykkes. Han avsluttet karrieren som midtstopper i Selbak Turn- & Idrettsforening.

Trenerkarriere[rediger | rediger kilde]

Trulsen fortsatte som fotballtrener etter at han la opp. Hans første klubb ble Torsnes Idrettslag i 8.divisjon. Han rykket opp to sesonger på rad i sin debut som fotballtrener. Deretter fortsatte han som trener i Nylende iF der han var trener i ett år, Torp i tre år og i Rakkestad i ett år. Deretter fulgte tre og et halvt år som trener i Østsiden IL.

I sin første periode i Østsiden IL gjorde han det bra, men etter noe utur klarte han aldri å rykke opp med klubben. Av de 68 kampene han ledet Østsiden IL, tapte klubben kun seks oppgjør. Selv uten opprykk, tok de blant annet skalpen på Fredrikstad FK med 2-0 i serien.

Etter perioden i Østsiden IL fortsette Trulsen som trener i Sprint-Jeløy i to sesonger, Sarpsborg FK i knapt ett år. Han tok seg et hvileår etter perioden i Sarpsborg. I sin hvileperiode var det en rekke klubber som tok kontakt med ham, men Trulsen fullførte hvileåret som planlagt.

I 2007 var Trulsen tilbake som trener for Østsiden IL. Klubben han tidligere hadde gjort stor suksess med lå denne gangen med brukket rygg. Nesten ingen spillere møtte opp til trening, og laget kjempet i bunnen av tabellen. Trulsen fikk fart på sakene, og etter ett år klarte klubben å rykke opp i 2. divisjon mot alle odds. Etter redningsaksjonen og tre sesonger i Østsiden IL ga han seg som trener for klubben i slutten av 2009-sesongen.

Etter en periode i moderklubben Torp og ett friår, vendte han tilbake igjen. Denne gangen var det Lisleby FK som skulle reddes, og han skrev vinteren 2012 under en toårskontrakt med klubben.

I sin første sesong som Lisleby-trener ledet han laget til en tredjeplass på tabellen.[1] I sesongen etter var Lisleby godtgående lenge, men ble til slutt innhentet av Kråkerøy IL 2. Dermed måtte Lisleby ut i kvalfisering for opprykk mot Moss FK 2. Mossingene kom med ni a-lagspillere og det ble i realiteten aldri spennende, og Lisleby tapte 3-0. Lasse Trulsen var flere ganger i sesongen kritisk til andrelagene[2].

I på tampen av 2016-sesongen gikk Trulsen på dagen[3] som trener i Lisleby da det var klart at klubben rykket ned til 5. divisjon, sesongen etter at han ledet laget opp til 4. divisjon.

Trulsen kom tilbake i manesjen i 2019 da han tok over Halden-laget Tistedalen[4].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ desember 2013)
  2. ^ – Dette er ikke fair play
  3. ^ «(+) Lasse Trulsen gikk på dagen i Lisleby». www.f-b.no (norsk). 15. september 2016. Besøkt 27. juli 2019. 
  4. ^ «(+) Lasse Trulsen tilbake i manesjen - tar over Tistedalen neste sesong». www.f-b.no (norsk). 3. oktober 2018. Besøkt 27. juli 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]