Langatjørna (Langeskogen, Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Langatjørna
Langatjørna januar 2019
LandNorge
FylkeVestland
KommuneBergen, (Hordaland)
Areal 0,006 km²
Høyde 264 moh.
Lengde 0,185 km
Bredde 0,061 km
Posisjon
Kart
Langatjørna
60°21′02″N 5°19′12″Ø

Langatjørna[1] (eller Langatjødne) er et vann i Langeskogen i Bergen kommune i Vestland. Langatjørna ligger nordøst for Gullsteinen, sør for Løvstakken.

Langebekken ved Bueskytterbanen november 2020

Langatjørna er den eneste innsjøen i Langatjørnvassdraget. Langatjørnvassdraget ligger i vassdragsregion FY6 Vassdrag Nordåsvannet nord. Bortsett fra Langatjørna har denne vassdragsregionen har ingen andre innsjøer, men har flere bekker, som Mortabekken, Kvernabekken og den viktige sjøørretbekken Bønesbekken. Langatjørna har en 1,3 km lang utløpsbekk Langebekken som har sitt utløp i Nordåsvannet, nord for Langestranden og sør for Langeholmen. Vassdraget er i liten grad påvirket av mennesker i de øvre delene, men Langebekken er ved utløpet til Nordåsvannet lagt i rør under Fjøsangerveien. Vassdraget grenser mot øst til Fjøsangervassdraget og mot vest til Sælenvassdraget, begge viktige sjøaurevassdrag og to av Bergen kommunes satsingsvassdrag. Bønes skole har adoptert Langatjørna og utløpsbekken Langebekken.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norgeskart». www.norgeskart.no. Besøkt 26. mai 2021. 
  2. ^ «VEDTATT AV BYSTYRET 26 MARS 2007 FORVALTNINGSPLAN. Vassdragene i Bergen - PDF Gratis nedlasting». docplayer.me. Besøkt 26. mai 2021. 

Kilder[rediger | rediger kilde]