Kvaløysletta skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kvaløysletta skole er en ungdomsskole i Tromsø. Skolen ligger i Slettavegen 15 på Kvaløya, i nærheten av Sandesund barneskole og ble først åpnet for elever og lærere i 1969. Kvaløysletta skole var en av de første nybyggene som ble tatt i bruk etter sammenslåingen av Tromsø og Tromsøysund kommuner (1966). Bygget har tilsammen 16 klasserom, en sløydsal, tekstilrom, labb, bibliotek, to skolekjøkken, svømmebasseng, gymsal og flere grupperom. Skolen har hatt ni rektorer. Det arrangeres flere forskjellige aktiviteter og temadager.

Skolen er et gammelt bygg og deles inn i fem forskjellige fløyer. A-fløya er hvor det er svømmebasseng, gymsal, tekstilrom og tegnerom. B-fløya er en fløy som ikke omtales så mye fordi det er der administrasjonen holder til. Det jobber til sammen seks personer i administrasjonen inkludert rektor. I fløy C er det flest klasserom, bibliotek, og grupperom. Fløy D består av et to-etasjes bygg med klasserom, labb, og keramikkrom. Fløy E er det nyeste bygget på Kvaløysletta skole og består av nye flere toaletter og flere gruppe- og klasserom. Sommeren 2016 ble det bygd et nytt klasserom oppe i C-fløya, tidligere ble det også bygd et klasserom nede i C-fløya på det gamle tekstilrommet

Det har vært ni rektorer, men den første som var rektor på Kvaløysletta skole var Viktor Eilertsen. Viktor var rektor fra 1969 til 1977, i 2015 kom Lise Arntzen Windfeldt og ble rektor på skolen. Skolen har cirka 45 ansatte og 380 elever til sammen.  

Det arrangeres hvert år forskjellige aktiviteter for både elever og lærere. Nissedagen, juleball, karneval, tour de ski, tour de kus, forskjellige ballsportturneringer og Monkey-revyen. Nissedagen er  hvert år på siste dag før juleferien. Både elever og lærere kler seg ut som nisser å spiser grøt og koser seg sammen. Senere i  februar er det karneval og det blir konkurranse om hvilken klasse som kler seg ut best. Tour de ski er en dag for elevene på Kvaløysletta skole der de drar til Storelv lenger inn på Kvaløya. Det arrangeres forskjellige aktiviteter med og uten ski. Snøskulptur-konkurranse og stafetter arrangeres mellom klassene. Tour de kus er en sykkel dag for elevene som arrangeres noen dager før sommerferien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]