Kunstskolen i Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kunstskolen i Bergen
LandNorge Norge
Nettsidewww.kib.no/
Kart
Kunstskolen i Bergen
60°22′46″N 5°20′17″Ø

Kunstskolen i Bergen (KIB) tilbyr en toårig fagskoleutdanning innen visuelle kunstfag. Skolen er plassert midt i Bergen sentrum og er en aktiv bidragsyter til byens kunst- og kulturscene, med åpne foredrag, diverse kvelds- og helgekurs, debatter, kunstfestivaler o.l.

Skolen ble etablert i 1988, og ble i 2006 akkreditert som fagskole av NOKUT. Skolen har 54 studieplasser og mottar statsstøtte. Skolen kan tilby studieplass til søkere som ikke har fullført og bestått videregående utdanning. Inntil 30 % av utsendte tilbudt om studieplass kan gå til disse søkere etter gjennomført opptaksprøve. Man kan oppnå generell studiekompetanse dersom man fullfører og består 2-årig akkreditert fagskoleutdanning. Fullført og bestått utdanning ved Kunstskolen i Bergen gir graden høyere fagskolegrad. Studentene har rett til lån og stipend fra Lånekassen. Skolen er medlem i SAMMEN (Studentsamskipnaden på Vestlandet).

KIB er medlem av Forum for kunstskolene og alle lærerne ved KIB er praktiserende billedkunstnere. Skolen flyttet fra Møllendalsveien 8 til nye lokaler i Marken 37 sommeren 2020, før oppstart av studieåret 2020/2021.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om skolen – Kunstskolen i Bergen». Besøkt 2. august 2020. «Sommern 2020 flyttet KiB fra Møllendalsveien 8 til Marken 37 i Bergen sentrum.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]