Kunstcatering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kunstcatering var en norsk kunstnergruppe etablert i 1997.[1] Den besto av Anneke von der Fehr og Trine Wester, og ble oppløst i 2001.

Aktivitet[rediger | rediger kilde]

Kunstcatering (eg. Kunst Catering Ans)[2] ble etablert som en plattform for ulike samarbeidsprosjekt der hensikten var å undersøke kunstneriske uttrykk i forskjellige kontekster, undersøke kunstnerrollen og nye arenaer for kunstnerisk virksomhet.

Virksomheten i regi av kunstcatering var primært innenfor stedsspesifikke og situasjonsbestemte installasjoner, live art og kommersiell virksomhet. Tematisk ble problemstillinger som berører forholdet mellom kunst/kunstneren/publikum undersøkt, gjennom forskjellige samarbeidsprosjekt mellom det kunstfaglige miljøet, og samfunnet forøvrig.

Varemerke[rediger | rediger kilde]

Kunstcatering ble også registrert som varemerke ved Patentstyret i 1998[3] under § 41 og § 42. «- tjenester som omfatter alle former som for undervisning av mennesker og for dressering av dyr; tjenester hvis hovedmål er adspredelse, forlystelse eller individuell rekreasjon».

I perioden kunstcatering var i drift ble det gjennomført en rekke produksjoner, både innen den uetablerte kunstscenen, og på de mer etablerte institusjonene. (Museet for Samtidskunst, Momentum, Astrup Fearnley Museet, Stenersenmuseet, Høstutstillingen, UKS). I disse produksjonene var mange forskjellige kunstnere involvert som samarbeidspartnere.

Parallelt med denne aktiviteten, ble det også gjennomført samarbeid med forskjellige aktører innen næringslivssektoren, som blant annet NIPA, NRK, Rimi og Manpower.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kunst catering ANS». regnskapstall.no. Besøkt 5. mars 2017. 
  2. ^ Kari Westengen (2. september 1998). «Furuen fryser på Høstutstillingen». Dagbladet.no. Besøkt 5. mars 2017. 
  3. ^ «Norsk varemerketidende». 14. desember 1998. Besøkt 5. mars 2017.