Krystallhealing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Krystallterapi»)
Kvartskrystaller benyttes ofte i krystallhealing

Krystallhealing med ulike steiner og krystaller er en psevdovitenskapelig praksis innenfor noen urbefolkningers kulturer og senere i new ageinspirert alternativ medisin som kan karakteriseres som en «magisk tankegang».[1] Ritualet mangler vitenskapelig forankring og mangler dokumentert virkning.[2][3][4]

Utøveren plasserer krystaller på pasientens kropp, ofte i samsvar med chakraene, eller legger krystaller rundt pasienten i et forsøk på å danne et energinett som angivelig skal omgi pasienten med helbredende energi.[5][6] Prosessen skal angivelig fjerne sperringene i auraen eller kroppens elektromagnetiske felter. Noen utøvere bruker steiner i ulike farger, som skal tilsvare de respektive chakraene. Andre bruker staver av kvarts som føres over pasienten.

Behandlingsmetoden skal ha forbilder i tidligere kulturer, blant egyptere, hopiindianere, stillehavskulturer og tradisjonell kinesisk medisin.

Sentralt står «forestillinger om at sykdommer og følelsesmessig smerte legger seg i ulike deler av kroppen, hvor de så kan avleses i auraen, som betegnes som et energifelt rundt kroppen. Krystaller og steiner tenkes å kunne rense auraen og dermed sette mennesket fri fra traumer og i kontakt med dets egen kraftkilde og sannhet. Krystallene betegnes som krystalliserte lysformer og krystallhealeren som en lysarbeider.»[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Katrina Raphaells bok Hva krystallene kan lære oss inngår i denne antologien.
  2. ^ Regal, Brian. (2009). Pseudoscience: A Critical Encyclopedia. Greenwood. s. 51. ISBN 978-0-313-35507-3
  3. ^ Carroll, Robert Todd. «Crystal Power». The Skeptic's Dictionary. Besøkt 14. januar 2012. 
  4. ^ «Live Science». Live Science. 23. juni 2017. Besøkt 29. juli 2018. 
  5. ^ «Crystal Therapy». Arkivert fra originalen 14. februar 2020. Besøkt 24. november 2020. 
  6. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. september 2011. Besøkt 12. juni 2011.  Healing with Crystals