Krystallhealing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kvartskrystaller benyttes ofte i krystallhealing

Krystallhealing med ulike steiner og krystaller er en praksis innenfor new ageinspirert alternativ medisin som kan karakteriseres som en «magisk tankegang».[1]

Utøveren plasserer krystaller på pasientens kropp, ofte i samsvar med chakraene, eller legger krystaller rundt pasienten i et forsøk på å danne et energinett som angivelig skal omgi pasienten med helbredende energi.[2] Prosessen skal angivelig fjerne sperringene i auraen eller kroppens elektromagnetiske felter. Noen utøvere bruker steiner i ulike farger, som skal tilsvare de respektive chakraene. Andre bruker staver av kvarts som føres over pasienten.

Behandlingsmetoden skal ha forbilder i tidligere kulturer, blant egyptere, hopiindianere, stillehavskulturer og tradisjonell kinesisk medisin.

Sentralt står «forestillinger om at sykdommer og følelsesmessig smerte legger seg i ulike deler av kroppen, hvor de så kan avleses i auraen, som betegnes som et energifelt rundt kroppen. Krystaller og steiner tenkes å kunne rense auraen og dermed sette mennesket fri fra traumer og i kontakt med dets egen kraftkilde og sannhet. Krystallene betegnes som krystalliserte lysformer og krystallhealeren som en lysarbeider.»[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Katrina Raphaells bok Hva krystallene kan lære oss inngår i denne antologien.
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. september 2011. Besøkt 12. juni 2011.  Healing with Crystals