Kristian Alfonso

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kristian Alfonso
Peter Reckell and Kristian Alfonso.jpg
Kristian Alfonso ca 2006
FødtKristian-Joy Alfonso
5. september 1964 (54 år)
Brockton, Massachusetts, USA
Ektefelle Simon Macauley (1987-1991)
1 barn
Danny Daggenhurst (2001-d.d.) 1 barn
Beskjeftigelse Skuespillerinne
Nasjonalitet USA
Aktive år1981–d.d.
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kristian-Joy Alfonso (født 5. september 1964 i Brockton i Massachusetts) er en Daytime Emmy-nominert amerikansk såpeopera-skuespiller, og tidligere kunstløper og modell. Hun er best kjent for sin rolle som Hope Williams Brady i TV-serien Days of our Lives.

Alfonso begynte sin karriere som kunstløper og olympisk mester i Junior-OL. I en alder av 13 år endte hun sin karriere på skøyter på grunn av en akeulykke og Alfonso begynte å jobbe som modell. Innen hun var 15 år hadde hun dukket opp på forsiden av over 30 aviser og ukeblader deriblant Vogue og Harper's Bazaar. Hun debuterte som skuespiller i TV-filmen The STARMAKER i 1981. Men hennes karriere tok ikke av før i april 1983 da hun begynte å spille Hope Williams i såpeoperaen Days of our Lives.

Alfonso forlot TV-serien i april 1987 for å spille i såpeoperaen Falcon Crest som Pilar Ortega i de siste sesongene av denne serien. Hun returnerte til Days of our Lives en kort stund mellom april og juli 1990. I 1993 spilte hun sammen med Dolph Lundgren i filmen Joshua Tree hvor hun spilte en politimann som ble bortført av en uskyldig fange som var på rømmen fra fengsel.

Alfonso var også med i TV-serien Venner for livet i episoden som heter «The One That Could Have Been». Alfonso har vært gift to ganger og er mor til to sønner, i tillegg til at hun har en stesønn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]