Kristian Alfonso

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kristian Alfonso
Peter Reckell and Kristian Alfonso.jpg
Kristian Alfonso ca 2006
Født5. september 1963 (56 år)
Brockton
Beskjeftigelse Skuespiller, modell, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA
Nettstedhttp://www.kristianonline.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kristian-Joy Alfonso (født 5. september 1963 i Brockton i Massachusetts) er en Daytime Emmy-nominert amerikansk såpeopera-skuespiller, og tidligere kunstløper og modell. Hun er kjent for sin rolle som Hope Williams Brady i TV-serien Days of our Lives.

Alfonso begynte sin karriere som kunstløper og olympisk mester i Junior-OL. I en alder av 13 år endte hun sin karriere på skøyter på grunn av en akeulykke og Alfonso begynte å jobbe som modell. Innen hun var 15 år hadde hun dukket opp på forsiden av over 30 aviser og ukeblader deriblant Vogue og Harper's Bazaar. Hun debuterte som skuespiller i TV-filmen The STARMAKER i 1981. Men hennes karriere tok ikke av før i april 1983, da hun begynte å spille Hope Williams i såpeoperaen Days of our Lives.

Alfonso forlot TV-serien i april 1987 for å spille i såpeoperaen Falcon Crest som Pilar Ortega i de siste sesongene av denne serien. Hun returnerte til Days of our Lives en kort stund mellom april og juli 1990. I 1993 spilte hun sammen med Dolph Lundgren i filmen Joshua Tree hvor hun spilte en politimann som ble bortført av en uskyldig fange som var på rømmen fra fengsel.

Alfonso var også med i TV-serien Venner for livet i episoden som heter «The One That Could Have Been». Alfonso har vært gift to ganger og er mor til to sønner, i tillegg til at hun har en stesønn.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]