Kringstadbukta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kringstadbukta er et friluftsområde med sandstrand som ligger 3,5 km vest for Molde i Møre og Romsdal. Sandstranda er et resultat av forrige istid og strekker seg flere kilometer utover i Romsdalsfjorden.

Kringstadbukta friluftsområde
Sett rett ovenfra

Kringstadbukta ligger på en halvøy omgitt av store gressbakker, furuskog og svaberg. I 1940 etablerte tyskerne seg der med et tiltalls bygninger og forsvarsverk. Både før og etter krigen ble det drevet gård med dyr i Kringstadbukta. I 1963 ekspropierte Molde kommune området og etablerte det som permanent friluftsområde.

Molde innehar en norsk værrekord, nemlig høyest målte temperatur for oktober med 25,6 °C den 11. oktober 2005. De spesielle klimaforholdene gjør at vanntemperaturen ofte er langt høyere enn folk forestiller seg. 8. juni 2008 ble det målt 20 grader i vannet i Kringstadbukta. Samme år, 15. september, ble det målt hele 18 grader.

Molde kommune bruker mye tid og ressurser i Kringstadbukta og har som målsetting at "Kringstadbukta skal være noe å vise fram".

Kringstadbukta er ifølge NRK 1 (som laget TV-innslag der sommeren 2008) norges eneste badestrand (frittliggende) med egen nettside.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]