Kradser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Klassisk kradser med ketchup, sennep og rå løk. Ingrediensene er plassert på pølsebrødets underside.
Kradser med ketchup, sennep, fransk sennep, remulade, ristet løk, rå løk og syltede agurker. Ingrediensene er plassert inne i det oppskårede pølsebrød.
Tilberedning av kradser hvor ingrediensene legges inn i det oppskårede pølsebrød.

En kradser er et pølsebrød med sennep og ketchup, som kan kjøpes i danske pølsevogner.

Ingrediensene til en kradser kan variere, men som basis gjelder at det anvendes et pølsebrød. På dette tilføyes forskjellig tilbehør som finnes i pølsevognen, og som brukes til andre retter. Typisk kan kunden fritt velge mellom hele utvalget uten at prisen endres.

Ingrediensene kan være:

  1. Ketchup
  2. Sennep
  3. Ristet løk
  4. Rå løk
  5. Fransk sennep
  6. Remoulade
  7. Syltede agurker
  8. Fransk hotdog dressing
  9. Chili-dressing

Ved valg av få ingredienser som f.eks. ketchup, sennep og ristet løk, vil de bli anbragt på pølsebrødets underside. Dette fordi denne siden er mer plan enn oversiden, og tilbehøret vil derfor ikke gli av.

Ved valg av flere ingredienser, vil det oppskårede pølsebrød bli åpnet og ingrediensene lagt ned i åpningen, hvor pølsen normalt ligger. Ernæringsmessig er det ikke en spesielt fiberholdig rett, men det er dog den eneste rett i en pølsevogn som henvender seg til vegetarer.

Prismessig er en kradser billigere enn f.eks. en hotdog. Spesielt prisen har trolig også vært årsaken til kradserens popularitet. Etterspørselen har falt i nyere tid, og det er derfor sjeldent at man ser kradseren nevnt på pølsevognens menykart. Dermed ikke sagt at pølsemannen ikke er villig til å lage en.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]