Koxbox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koxbox er en dansk musikkgruppe dannet i 1990. De framstiller psykedelisk trance-musikk. Koxbox bestod opprinnelig av Peter Candy og Frank É. Madsen. I den senere tid har stort sett Frank É. Madsen opptrådt selv. Noen ganger har også produsenten Ian Ion blitt nevnt som medlem.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etter at de hadde gitt ut noen singler, ble gruppen oppdaget av DJ Sven Väth, og de utga snart sitt første album Forever After på Väths selskap Harthouse. Gruppen utga senere to album: Dragon Tales og The Great Unknown. I 1998 forlot Candy Koxbox. Blue Room Released planla et konsertalbum med opptak fra en opptreden på Burning Man, men denne ble skrinlagt etter et svært begrenset testtrykk (et sted mellom 9 og 20 LPer ble trykket opp.

Dette markerte slutten for den opprinnelige besetningen, men Madsen og Ian Ion fortsatte å produsere. Allerede i 1997 hadde de omdøpt sin egen gruppe Psychopod til Saiko-Pod, og tatt en noe annerledes stil, kanskje best beskrevet som roligere og mere funky. I 2006, seks år etter The Great Unknown, kom Koxbox tilbake med U-Turn, sluppet på Twisted records. Dette nyeste albumet inneholdt samarbeider med noen av de mest etablerte artistene innen psykedelisk dance, som Joey Hinton og Merv Pepler (Eat Static, Ozric Tentacles), Frederic Holyszewski (Deedrah, Dado, Cypher, Transwave) og Serge Souque (Total Eclipse) blant andre.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Koxbox er svært populære innen psytrance-scenen. Arbeidet deres var av eksepsjonell kvalitet, og de skilte seg ut fra de fleste andre grupper på den tiden. De hadde en innovativ lyd som gjør at musikken skiller seg ut for trente ører. De hadde en preferanse for rike, melodiøse melodier, og dette ble sterkt verdsatt på tiden da Goatrance var den mest populære psytrance-sjangeren.

De har remikset spor av Juno Reactor og Slinky Wizard.

Sporene «Fuel On», «Ambivalentino» og «Midnight Till The End» kan høres i den danske filmen Pusher. Sistnevnte spor var laget på bestilling for filmen.

Det finnes et musikkvideoklipp for sporet «Life is...», men det er svært vanskelig å få tak i. En forkortet (2 minutter og 33 sekunder lang) lo-fi RealMedia-versjon av klippet var gratis tilgjengelig for nedlasting ved nettstedet Blue Room Released i bandets seksjon. Domenet eies nå av plateselskapet M.E.L.T, og de gamle Blue Room-sidene, sammen med klippet, er utilgjengelige. Denne sjeldne filen sirkulerer dog fortsatt på fildelingsnettverk.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]