Hopp til innhold

Kongen av Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For artikler om Norges regenter, se Liste over Norges monarker

«Kongen av Norge» er en Fantomet-historie skrevet av norske Nils Nordberg og tegnet av svenske Hans Lindahl. Historien ble utgitt 30. mai 2005 i Fantomet 12/2005, i forbindelse med Norges 100-årsjubileum som nasjon. I den årlige avstemninga om «beste historie» kom historien på førsteplass i Norge, og på andreplass i Sverige.

Handlingen er lagt til 1905, og historien handler om det attende Fantomet og Fridtjof Nansen, og den norske kongefamilien. Haakon VII, hans kone Maud og deres sønn Alexander, senere kong Olav, har nettopp ankommet Norge, men deres liv er i fare. Olav blir kidnappet av en gal mann som hevder han er etterkommer av Olav den hellige, og er den rettmessige arvingen til Norges trone. På spektakulært vis klarer Fantomet og Fridtjof Nansen å redde lille Alexander.

Historien fikk oppmerksomhet i medier, og det var reportasjer om den i flere aviser, i radio, og en lang reportasje på TV 2s Absolutt, med intervju av manusforfatter Nils Nordberg. Den vant også avstemninga om årets beste historie 2005 i norske Fantomet, som ble offentliggjort i Fantomet 9/2005. I Sverige kom den på andreplass.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata