Hans Lindahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Hans «Hasse» Lindahl (født 15. oktober 1954) er en svensk tegneserieskaper. Han er best kjent for sitt arbeid som tegner og manusforfatter for Fantomet.

Lindahl debuterte i Svenska Serier med serien «Axel B. Storm» som han både skrev og tegnet. Han tegnet siden et av vinnerbidragene i Svenska Seriers manuskonkurranse, science fictionserien «Tänkaren», skrevet av Peter Lundberg og Mikael Poromaa. Bladet ble imidlertid lagt ned på denne tiden, så denne serien ble utgitt i Fantomen 12/1982 (på norsk i Fantomet 22/1984).

Deretter har Lindahl gjort seg mest kjent som Fantomet-tegner. Hans første Fantomet-eventyr, "Zombieligaen", skrevet av Donne Avenell, ble utgitt i Fantomet 13/1983. I mange år arbeidet Lindahl kun som tegner av Fantomet, men på 1990-tallet begynte han å bidra med manus også. Den første historien han skrev selv var "Zombieligaen vender tilbake" (Fantomet 15/1998). Lindahl har også i flere år hatt en plass i redaksjonsrådet for den svenske Fantomet-produksjonen.

På begynnelsen av 1990-tallet forlot Lindahl Fantomen for en tid og begynte å tegne for andre blader. Da tegnet han bl. a. krimseriene Murphy's Lag (med Claes Reimerthi) og Chuck Riley (med Chuck Dixon for bladet Agent X9 i tillegg til humorserien Lilla Fridolf", som han tegnet fra 1990 til 1994.

Priser og utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

personDenne person- og tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.
Comiclogo.pngSeriewikin: Den opprinnelige artikkelen fra 24. januar 2006 finnes på Hans Lindahl. Teksten er lisensiert under GNU fri dokumentasjonslisens, og kan derfor brukes på Wikipedia.