Kong Klang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kong Klang
Opphav (1992)
Sjanger RockRediger på Wikidata

Kong Klang er et norsk rock-band som ble startet i 1992 i Bergen av Lasse Myrvold, tidligere medlem av The Aller Værste!, Göbbels a-go-go og The Beste. Bandets opprinnelige besetning var Lasse Myrvold (sang/gitar), Tor Harald Rødseth (keyboards), Gunnar Olsen (bass) og Calle Hamre (trommer). Bandet ga ut CD-en Kong Klang i 1999. Bandmedlemmene på denne platen inkluderte foruten Myrvold, Calle Hamre, Bjørn Ivar Tysse og Rodrigo Lopez.

Under navnet KONG KLANG audio-visjon laget Lasse Myrvold og Calle Hamre sammen med Kristian Stangebye (Göbbels a-go-go, The Willkoks Talk) filmmusikken til Trond Kvist sine kinodokumentarer Junkies (1997) og Velkommen hjem (2002). Samtidig fortsatte Kong Klang å holde konserter som duo med Myrvold og Hamre.

I 2002 oppsto en ny variant av bandet. Myrvold og Stangebye innledet et samarbeid med poeten Terje Dragseth. Denne trioen utga Logg i 2002, og Kvitekråkas song. Dikt og songar, eit gorrlaust makkverk i 2005.

I 2006 har KONG KLANG holdt konserter med besetningen Dragseth, Stangebye og Terje Paulsen. Myrvold sluttet å spille konserter etter at det ble klart at han led av uhelbredelig prostatakreft, og valgte å prioritere studioarbeid med plateprosjektet Gøbbels A-Go-Go 13 sammen med Kristian Stangebye. Myrvold døde 3. september 2006. Bare uker før han døde spilte han inn låten «Du og jeg i samme båt» som Kong Klang sammen med Calle Hamre. Låten er å finne på Dans til musikken (2006) som er en hyllestplate til Lasse Myrvold.

Fra 2007 har Kristian Stangebye sammen med Terje Paulsen jobbet som duo i KONG KLANG. Musikken som er basert på field recordings og elektronikk kan rubriseres under kategorien Soundscaping. Etter flere års opphold begynte KONG KLANG igjen å holde konserter i 2014. I november 2014 holdt de som trio en konsert på Landmark, Bergen sammen med Alf Solbakken (tidligere gitarist i Munch).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]