Kohtla-Nõmme kommune

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kohtla-Nõmme kommune
Kohtla-Nõmme kommune

Kart over Kohtla-Nõmme kommune

LandEstland Estland
FylkeIda-Viru
StatusLandkommune
Adm. senterKohtla-Nõmme
Areal4,64 km²
Befolkning1 075 (01.01.2007)
Bef.tetthet231.68 innb./km²

Kohtla-Nõmme kommune
59°21′19″N 27°11′8″E

Kohtla-Nõmme er en landkommune (alev) i Ida-Viru fylke i det nordøstlige Estland, ved kysten nordvest for Narva. Kommunen har snaut 1000 innbyggere og et areal på om snaut 5 km². Kommunens administrasjonssenter ligger i Kohtla-Nõmme sentrum, som i praksis utgjør kommunen sammen med noe fortadsbebyggelse og noe småbruk/skogbruk. Folketallet i kommunen er fallende (den var 1075 1. januar 2007, og var falt til 998 1. januar 2015)[trenger referanse], Bebyggelsen bærer synlig preg av fattigdom og befolkningen er for det meste av russisk herkomst.

Kommunesenteret ligger ca 10 km sørvest for byen Kohtla-Järve og ca 18 km vest for byen Jöhvi som huser fylkessetet.

Kohtla-Järve er nesten helt sammenvokst med Kohtla-Nõmme - ca 4 km fra kommunegrensen til Kohtla-Järve sentrum. Og langs jernbanelinjen mellom Rakvere og Narva ligger det et helt belte av slike delvis fraflyttede industristeder. De fleste var basert på oljeskifer-forekomstene i området, og denne industrien legges i Estland gradvis ned for hvert år som går.

Infrastrukturen er nesten blitt borte i Kohtla-Nömme, og befolkningen drar i dag til Kohtla-Järve eller Jöhvi for å få et servicetilbud. Kulturhuset ble solgt i 2011, mens det eneste lyspunktet er at kommen fikk ny jernbanebygning i 2014 siden de delvis betjener jernbanetrafikken for Kohtla-Järve).

Kohtla-Nömme forkortes ofte K-N, mens Kohtla-Järve forkortes K-J