Knut Yrvin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knut Yrvin
Knut Yrvin (bilde 01) (cropped).JPG
Født7. mars 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Beskjeftigelse Informatiker, politiker, ingeniørRediger på Wikidata
Parti ArbeiderpartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Knut Yrvin (født 7. mars 1967) er en norsk informatiker. Han er kjent for sitt engasjement for fri programvare, og var blant annet en sentral aktør i initieringen av Skolelinux-prosjektet (prosjektet heter nå DebianEdu).

Yrvin har en høgskolegrad i elektronikk (NKI-ingeniørhøgskolen, 1992), og tok i 2000 cand.scient.-graden i systemutvikling ved Institutt for Informatikk ved UiO. Yrvins hovedoppgave hadde tittelen «Datastøttede opptakssystemer for høyere utdanning: Bruk, styring og utvikling».

Yrvin har vært aktiv i en rekke organisasjoner og lag. I perioden 1998-2002 var han leder i Universitetets Arbeiderpartilag, og han har siden 2002 hatt diverse styreverv i Hellerud Arbeiderparti og i Alna Arbeiderparti. Siden 2000 har Yrvin sittet i styret i Elektronisk Forpost Norge, og han var fra 2001 prosjektleder i Skolelinux-prosjektet.

Yrvin ble norgesmester i Breakdance i 1984. I 2010 stilte han som deltaker i Norske Talenter på TV 2 med et dansenummer av old school electric boogie. Han er bror til tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, Karin Yrvin.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]