Knud Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knud Larsen
Født29. september 1939 (79 år)
Beskjeftigelse Arkitekt
Nasjonalitet Danmark

Knud Larsen (født 1939) er en dansk arkitekt, bosatt i Oslo, Norge. Han er professor emeritus ved Institutt for byggekunst, prosjektering og forvaltning ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Som ansatt på Henning Larsens tegnestue i København arbeidet han med utviklingen av Universitetssentret på Dragvoll i Trondheim, i alle faser fra konkurranseprosjekt til ferdigstilling fra 1968 til 1978.

Knud Larsen har undervist i bygningskunst ved NTNU i tiden 1978–2010.

Han har siden 1994 vært spesielt engasjert i tibetansk arkitektur og har etter et fem-årig forskningsprosjekt med feltarbeid i Tibet, sammen med arkitekt Amund Sinding-Larsen, skrevet boken The Lhasa Atlas. Traditional Tibetan Architecture and Townscape, Serindia Publications, London 2001, som i 2005 også ble utgitt i en kinesisk/tibetansk utgave.

Knud Larsen samarbeidet gjennom Nettverk for universitetssamarbeid Tibet-Norge med Tibet Universitet om bevaring av tradisjonell, tibetansk arkitektur og veggmaleri. Han ledet også hver høst et videregående kurs for NTNU-arkitektstudenter i Lhasa, Tibet.

Larsen er nestleder i styret til Stiftelsen Tronfjell Fredsuniversitet og har tegnet forprosjektet til Fredsuniversitetets bygninger på Flattron.

Han var gift med den norske keramiker Kari Christensen (født 1938, død 1997).

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]