Klaus Erik Krogh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Klaus Erik Krogh
Klaus Erik Krogh (2005)
Født26. jan. 1952Rediger på Wikidata (72 år)
BeskjeftigelseDesigner Rediger på Wikidata

Klaus Erik Krogh (født 26. januar 1952Fredriksberg) er dansk designer og bokkunstner. Han er utdannet på Den Grafiske Høyskole i København til grafisk designer, og han har også utdannelse fra BI i Norge. Klaus Erik Krogh er kjent som grafisk designer av bokproduksjoner med høy kvalitet – både bibler, salmebøker, praktverk og andre. På 1970-tallet var han ansatt som designer ved Aschehoug forlags skolebokavdeling. Her utarbeidet han et mnemoteknisk kodesystem for oversendelser av datatekst til fotosetterier for direkte konvertering.

De seks år hvor Krogh var produksjonssjef i Det Norske Bibelselskap, designet og produserte han Bibelselskapets oversettelse av Bibelen 79/85. Dette var den første bibelutgave som hadde samme tekst på hver side, og samtidig individuell grafisk behandling av de ulike utgavene.

Siden 1987 har Klaus Erik Krogh drevet designfirmaet tidligere kaldet 2Krogh AS, nu 2KDenmark[1]. Firmaet ligger i Århus, og Krogh driver det sammen med sin norske kone Liv Sødal Krogh. Her har de tre spesialområder: Grafisk profilering og branding, skolebokstilrettelegging og design og produksjon av bibler og salmebøker. Blant annet har de designet Såmannsbibelen, Den norske kirkes offisielle gave til Pave Johannes Paul II ved hans norgesbesøk i 1989, og Olavsbibelen, som kombinerer bibeltekst med eksempler på nordisk kirkekunst gjennom alle tider. En rekke av Kroghs bokproduksjoner har vunnet priser for god design.

Sammen med Eyvind Skeie driver Klaus Erik Krogh IdéHospitalet AS. Høsten 2007 utkom Vann av klippen med design av Klaus Erik Krogh, tekst av Eyvind Skeie og bilder av grafiker Terje Grøstad.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Cases». 2K/DENMARK (engelsk). Besøkt 7. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]