Kjørbokrysset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kjørbokrysset er et stort kryss på Kjørbo i Sandvika i Bærum som er avkjøringsrampe fra E18. Kjørbokrysset er det østlige startpunktet til E16.

Kjørbokrysset er et komplekst veikryss bestående av flere rundkjøringer. Krysset er hovedavkjøring fra E18 til Sandvika via Kjørbotunnelen. E16 starter i Kjørbokrysset og fortsetter gjennom Kjørbotunnelen mot Hønefoss og Bergen. Fra krysset går også fylkesvei 164 mot Høvik, fylkesvei 153 mot Slependen og fylkesvei 174 (Bærum kommune) mot Sandvika sentrum.

Kjørbokrysset er avkjøring nummer 16 på E18 fra Oslo til Kristiansand.

Krysset består av 2 rundkjøringer på sydsiden av E18, samt en rundkjøring og Kjørbotunnelen på norsiden. Den sydvestre rundkjøringen har av-/påkjøringsrampe til E18 i retning Oslo. Forbindelse til den sydøstre rundkjøringen, Kjørbotunnelen og E16 samt avkjøring til et eiendomskompleks som inneholder blant annet Politiet. Den sydøstre muliggjør ankomst til den sydvestre rundkjøringen, samt Sandvika sentrum via en del av Kjørbotunnelen, Kjørboveien mot Kjørbo gård og Sandviksveien mot Blommenholm. Rundkjøringen på nordsiden av E18 har av-/påkjøringsramper for E18 i retning Drammen og muliggjør adkomst til Kjørbotunnelen og E16 samt Sandviksveien mot vest.

Kilder[rediger | rediger kilde]