Kitty Barne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Evakueringen av barn fra London under andre verdenskrig hadde kodenavnet Operation Pied Piper, etter eventyret om Rottefangeren fra Hameln. Kitty Barne bidro til innkvarteringen i Sussex, og skrev om dette i sin barnebok Visitors from London (1939).

Marion Catherine «Kitty» Barne (født 1883 i Sussex, død 3. februar 1961) var en britisk barnebokforfatter og dramatiker.

Hun studerte ved Royal College of Music, og giftet seg i 1912 med Eric Streatfeild, en slektning av barnebokforfatteren Noel Streatfeild. Under andre verdenskrig var hun frivillig i Women's Voluntary Service, og var ansvarlig for mottaket av evakuerte barn fra London til Sussex. Dette ga inspirasjon til Visitors from London (1939), som skildrer hvordan fire søsken og deres tante Myra får ansvar for en gruppe på 17 evakuerte bybarn, barn som er ukjent med livet på landet. Handlingen er lagt til 1939.

Barne debuterte med The Easter Holidays i 1935, den er senere gjenutgitt som Secret of the Sandhills. I alt skrev hun over tyve bøker, mange med musikk som tema. I ettertid er hun best kjent for hestebøkene Rosina Copper (1954) og Rosina and son (1956)[1][2], og for Visitors from London (1939), som ble tildelt Carnegie Medal in Literature[3].

Ingen av hennes bøker er oversatt til norsk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ janebadgerbooks.co.uk Kitty Barne
  2. ^ «Kitty Barne – Rosina Copper, Mystery Mare». The Horn Book Magazine. Horn Book, Inc. 2 (32). 1956. 
  3. ^ carnegiegreenaway.org.uk Kitty Barne Arkivert 8. juni 2009 hos Wayback Machine.