Kirsebærblomster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirsebærblomster
orig. Kirschblüten – Hanami
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2008
Prod.landTyskland
Lengde121 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegissørDoris Dörrie
ProdusentMolly von Fürstenberg, Harald Kügler
ManusforfatterDoris Dörrie
MusikkClaus Bantzer
SjeffotografHanno Lentz
KlippInez Regnier
Prod.selskapOlga Film
Eksterne lenker

Kirsebærblomster (orig. Kirschblüten – Hanami) er en spillefilm av Doris Dörrie, som hadde première på filmfestivalen i Berlin i 2008.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det eldre ekteparet Trudi (Hannelore Elsner) og Rudi (Elmar Wepper) lever et stille liv i Bayern. Trudi er den eneste som vet at Rudi er døende, og det er opp til henne om hun vil fortelle ham det. Legen foreslår at de skal gjøre noe sammen, noe de begge har drømt om i lengre tid. Trudi beslutter å holde Rudis sykdom hemmelig, og overtaler ham til å besøke barna og barnebarna i Berlin. Når de kommer til Berlin skjønner de at barna er for opptatt med sitt eget liv til å bry seg så mye om foreldrene.

Derfor beslutter de å reise til et hotell ved Østersjøen. Der dør plutselig Trudi. Rudi vet først ikke hva han skal gjøre. Etter at han skjønner at Trudi har ofret det livet hun ville leve av kjærlighet til ham, ser han Trudi med nye øyne. Trudis hemmelige lidenskap var Japan og den japanske mimedansen butoh.

Rudi reiser til Tokyo for å besøke sønnen som bor der. Heller ikke han blir særlig glad for besøket. I en park, der kirsebærtrærne blomstrer, blir Rudi kjent med den hjemløse unge kvinnen Yu, som han legger merke til fordi hun danser butoh. Sammen begir de seg på en reise til foten av Fujifjellet, hvor Rudi dør.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]