Kirke og kultur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kirke og Kultur)
Hopp til: navigasjon, søk
Kirke og kultur  
Fagfelt Kristendomskunnskap (152), Teologi og religionsvitenskap
Fagfellevurdering Fagfellevurdert
Språk norsk
Redigert av Dag Kullerud, Oddbjørn Leirvik
Om tidsskriftet
Utgiver Universitetsforlaget (Norge)
Publikasjonshistorie 1894- til nå
Publiseringsnivå Vitenskapelig nivå 1
Bibliografisk indeksering
ISSN 0023-186X
ITAR-kode 5005
Lenker

Kirke og kultur er et norsk kulturtidsskrift som utgis av Universitetsforlaget. Tidsskriftet har vært utgitt siden 1894 og ble grunnlagt av Christopher Bruun og Thorvald Klaveness. Tidligere redaktører inkluderer Inge Lønning (redaktør 1968-2006, redaksjonsmedlem til 2013).

Tidsskriftet (som fra 2010 har hatt undertittelen "Religion og samfunn") inneholder artikler om samfunns-, kultur- og verdispørsmål, litteratur, etikk og filosofi. Tidsskriftet utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Norsk kulturråd. Kirke og kultur ble kåret til "årets tidsskrift" av Norsk tidsskriftforening i 2007, for sin "evne til å gjøre sitt eget felt relevant for lesere som ikke nødvendigvis bekjenner seg til de spørsmål tidsskriftet kretser om". Tidsskriftet er allmenkulturelt, men trykker også vitenskapelige artikler.

Redaksjonen består i 2014 av Dag Kullerud (redaktør), Oddbjørn Leirvik (vitenskapelig redaktør), Kjetil Hafstad, Rolv Nøtvik Jakobsen, Mette Elisabeth Nergård, Kristin Gunleiksrud Raaum, Petter Skippervold og Inger Vederhus. Redaksjonssekretær er Runa Torp Vivé.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]