Kine Bendixen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kine Bendixen
Født1. mai 1945[1] (74 år)
Trondheim[1]
Beskjeftigelse Skuespiller, musiker, pianist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Heddaprisen for beste kvinnelige medspiller (2013)
Musikalsk karriere
Instrumentpiano

Kine Bendixen (født 1. mai 1945) er en norsk skuespiller og pianist som har hatt lang fartstid ved Trøndelag Teater. Hun har siden debuten i 1975 medvirket i over 60 stykker ved Trøndelag Teater – alt fra musikaler, revy og komedier til klassikere og moderne dramatikk.

I 1970 var hun programleder i NRKs barne-tv med programserien Triola da Gamba og jeg.

Bendixen ble ansatt ved Trøndelag Teater i 1975 og har jobbet der siden, med enkelte avbrudd ved Nordland Teater (1979–80) og Cabaret-gruppen i Oslo i 1981-83. Hun debuterte ved Trøndelag teater som Jessica i Kjøpmannen i Venedig. Siden har hun Hun har spilt i en rekke musikaler som blant annet Fire bein god – to bein dårlig! etter George Orwells (Animal Farm), og komedier som Neil Simons Store piker gråter ikke og i drama som i Staffan Götestams Fuglepappa'n og Arthur Millers Heksejakt. Andre roller som bør nevnes er Ragnhild i Duuns dystre stykke Medmenneske, grevinne Geschwitz i Frank Wedekinds Lulu, Magda i Noen sommerkvelder på jorden av Agneta Pleijel og fru Død i George Taboris farse Mein Kampf. Hun hadde i 2006 og 2007 en rolle i forestillingen Berlinerpoplene.

I 2013 vant hun Heddaprisen for beste kvinnelige medspiller for for rollen som Jackie Kennedy i Prinsessedrama av Elfriede Jelinek, regi Hilde Brinchmann, Trøndelag Teater.[2]

Kine Bendixen er utdannet pianist, med et eget TV-program på 60-tallet. Fullførte Statens Teaterskole i 1975 og slo seg inn på en skuespillerkarriere.

Referanser[rediger | rediger kilde]