Kill Bill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kill Bill: Vol. 1
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
Japansk
Fransk
Regissør Quentin Tarantino
Manus Figuren
«The Bride»:

Uma Thurman
Manus:
Quentin Tarantino
Produsent Lawrence Bender
Medvirkende Uma Thurman
Lucy Liu
Daryl Hannah
Vivica A. Fox
Julie Dreyfus
Chiaki Kuriyama
David Carradine
Musikk RZA
Sjeffotograf Robert Richardson
Klipp Sally Menke
Filmselskap Miramax Films
Utgitt 10. oktober 2003 (USA)
Lengde 111 min
Budsjett $55 millioner USD

Kill Bill er Quentin Tarantinos fjerde film. Opprinnelig ble den spilt inn som én film, men den ble lansert i to forskjellige «volum» (høsten 2003 og våren 2004), på grunn av at den til sammen varte i omtrent fire timer. Filmen er et ambisiøst hevndrama, bemerkelsesverdig for sine hyllester til tidligere filmsjangre, slik som kampsportfilmer fra Hongkong, italienske westernfilmer; for sin utpregede bruk av popmusikk og populærkulturelle referanser; og for sin bevisste bruk av enorme mengder blodsprut i kampscenene. Uma Thurman, David Carradine, Vivica A. Fox, Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah, Michael Parks, Sonny Chiba og Gordon Liu er blant skuespillerne som opptrer i filmen.

Kill Bill inspirerte for øvrig regissør Tommy Wirkola til å lage den norske filmen Kill Buljo, som ble utgitt noen år senere.

Noen hevder at Lady Snowblood har vært den store inspirasjonskilden til Tarantino. Likheten mellom Lady Snowblood og Kill Bill er slående.


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.