Keystone Cops

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Keystone Cops i en typisk scene i filmen In the Clutches of the Gang (1914). Politimannen ved skrivbordet er Ford Sterling. Politimannen rett bak Sterling til venstre er Edgar Kennedy. Politimannen lengst til høyre er Roscoe Arbuckle. Den unge konstablen med utstående øyne, fjerde fra høyre er Arbuckles nevø Al St. John. Medvirkende i rollene ble endret mellom innspillingene, mange av de individuelle medlemmene var skueespillere innleid for dagen og var engasjert andre steder

Keystone Cops var en serie stumfilmkomedier inneholdene en fullkommen inkompetent gruppe politi produsert av Mack Sennett for hans Keystone Film Company mellom 1912 og 1917. Idéen kom fra Hank Mann, som også spilte politimester Tehiezel i første film før han ble byttet ut med Ford Sterling. Den første filmen var Hoffmeyer's Legacy (1912) men deres popularitet kom fra kortfilmen The Bangville Police fra 1913 med Mabel Normand i hovedrollen.

Så tidilig som i 1914 skiftet Sennet politi fra hovedrolle til statistroller, til støtte for komikere som Charlie Chaplin og Fatty Arbuckle. Politiet hadde sekundære roller blant annet sammen med Marie Dressler, Mabel Normand og Chaplin i den første komedien i forlengelse av Sennetts:Tillie's Punctured Romance (1914). Politiet var skuespillere også i Mabel's New Hero (1913) med Normand og Arbuckle, Making a Living (1914) med Chaplin, In the Clutches of the Gang (1914) med Normand, Arbuckle og Al St. John, og i Wished on Mabel (1915) med Arbuckle og Normand, med flere.