Ken Rosewall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ken Rosewall
Ken Rosewall portrait.jpg
FødtKenneth Robert Rosewall
2. november 1934 (84 år)
Sydney
Beskjeftigelse Tennisspiller
Nasjonalitet Australia
Utmerkelse International Tennis Hall of Fame (1980), Australian National Living Treasure

Ken Robert Rosewall (født 2. november 1934 i Sydney) var en australsk tennisspiller.

Ken Rosewall er kjent som «den beste tennisspilleren som aldri har vunnet Wimbledon». Han var i Wimbledon-finalen fire ganger, siste gang i 1974 møtte han Jimmy Connors, men han klarte aldri å vinne turneringen. Han vant åtte single-titler i de andre Grand Slam-turneringene i løpet av sin tenniskarriere. Fire som amatør (195356) og fire som profesjonell etter 1968 da tennisens «Open-æra» startet. Han vant sin siste Grand Slam-tittel i 1972 da han vann Australian Open.

Sammen med sin barndomskamrat og tennisrival Lew Hoad vant han i 1953, 55 og 56 Davis Cup under ledelse av treneren Harry Hopman. Sammen med Hoad var han i 1956 nære på å vinne en «ekte Grand Slam» i double. Rosewall vant totalt ni Grand Slam-titler i double.

Ken Rosewall signerte proffskontraktet i 1956 og i sitt første år som profesjonell møtte han Pancho Gonzales i en mann mot mann-turnering. Han tapte denne duellen med 50-26 i kamper. Han kom til å stå i skyggen for sine kollegaer i sin profesjonelle karriere, spesielt dominerte Lew Hoad, Rod Laver og Pancho Gonzales på den tiden. Men Rosewall klarte dog å beseire disse spillene i 11 finaler i de profesjonelle tennismesterskapene. Han vant Wembley World Pro fem ganger, US Pro og French Pro tre ganger. I seks av finalene beseiret han Rod Laver.

Ken Rosewall ble i 1980 sammen med Lew Hoad opptatt i International Tennis Hall of Fame.

Grand Slam-titler[rediger | rediger kilde]

Open Era

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]