Kelly LeBrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kelly LeBrock
Kelly LeBrock (cropped).jpg
Født24. mars 1960 (59 år)
New York
Ektefelle Victor Drai (1984—1986)
Steven Seagal (1987—1996)
Beskjeftigelse Skuespillerinne, supermodell
Nasjonalitet USA
Aktive år1976—
Nettstedhttp://kellylebrock.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kelly LeBrock (født 24. mars 1960) er en engelsk-amerikansk skuespiller og modell som på 1980-tallet var et sexsymbol som er mest kjent for sin filmdebut i The Woman in Red og filmen Weird Science som ble regissert av John Hughes.

Tidlige liv[rediger | rediger kilde]

LeBrock ble født i New York City, men vokste opp i London, England og på landsbygda i Sussex. Hun er datter av en fransk-kanadisk far som eide sin egen kvikksølvgruve som åpnet «The General Thurber», en 3-stjerners Michelin-restaurant i Lake Champlain i New York. Kelly's irske mor, en tidligere modell, var eier av flere fine antikke butikker i London.

Karriere[rediger | rediger kilde]

LeBrock tilbrakte sine første skoledager i en internatskole fra Montreal, der hun lærte seg fransk, før hun flyttet til Storbritannia. I en alder av seksten, returnerte Kelly til New York og begynte på sin karriere som skjønnhetsmodell. LeBrock begynte på sin karriere som modell i en alder av seksten år. Etter skilsmissen fra Steven Seagal i 1996, hadde hun roller i The Sorcerer's Apprentice (2002) og Zerophilia (2005). I 2006 spilte LeBrock iGamers: The Movie. LeBrock dukket også opp i den tredje britiske kokkeserien Hell's Kitchen der Gordon Ramsay er sjefskokk.

Veldedighet[rediger | rediger kilde]

I 2008, etter dødsfallet til hennes bror Harold, bestemte LeBrock å vie mye av sin tid til å hjelpe dødssyke. Hun er for tiden talsperson for «Club Carson», der medlemmene er barn som lider av kreft. Denne organisasjonen tilbyr et sted hvor midnreårige pasienter kan få oksygenbehandling og ernæringsmessig rådgiving for en minimal kostnad.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Kellys første ekteskap var med filmprodusent og restauranteier Victor Drai i 1984. De skilte seg etter to års ekteskap i 1986. Senere giftet hun seg med den kjente actionskuespilleren Steven Seagal. Dette ekteskapet varte fra 1987 til 1996. Med Seagal fikk LeBrock tre barn, Annaliza (f. 1987), Dominic (f. 1990) og Arissa (f. 1993). Hun bor på en ranch i Sør-California og hun jobber med sin egen selvbiografi.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]