Keiserens nye skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Keiserens nye skole
orig. The Emperor's New School
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Barn / Eventyr / Komedie
Prod.landAmerikansk
Sesonger2
Episoder52
Lengde22 min. (per episode)
SpråkNorsk (dubbet)
Basert påEt kongerike for en lama
Foran kamera
Stemmer avJ. P. Manoux, Jessica DiCicco, John Goodman, Eartha Kitt, Patrick Warburton
MedvirkendeJ.P. Manoux
Jessica Di Cicco
Eartha Kitt
Patrick Warburton
Wendie Malick
Fred Tatasciore
Bak kamera
Skaper(e)Mark Dindal
MusikkMichael Tavera
Prod.selskapDisney Television Animation
Sending
Periode27. januar 200620. nov. 2008
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Keiserens nye skole er en amerikansk animert eventyrserie som gikk på Disney Channel fra 2006 til 2008. Den handler om den unge inka-keiseren Kuzco som må få bestått vitnemålet på Kuzcoakademiet for å bli keiser, hvis han stryker kommer hans onde rådgiver Yzma (alias Kuzcoakademiets rektor Amzy)keserinne istedenfor ham. Serien er basert på Disney-filmen Et kongerike for en lama. Første sesong av serien kom på amerikanske TV-skjermer 27. januar 2006, og på Disney Channel Norge høsten 2006. De fleste episodene handler om at Kuzco får en vanskelig oppgave på skolen som han må løse for ikke å stryke, og Yzma prøver å få ham til å stryke, stort sett ved å forvandle ham til et dyr.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Kuzco: Seriens hovedperson, kjent fra filmen "Et Kongerike for en lama", Kuzco er arvingen til tronen i Inkariket, men for å bli keiser må han stå på kuzcoakademiet og få vitnemålet. Kuzco er arrogant, lat, selvopptatt og betrakter skolen som en latterlig plikt.
  • Malina: Viktig biperson i serien. Hun var ikke med i filmen, og er sammen med flere andre nye figurer i serien. Malina er skoleflink og meget godt likt av alle på akademiet. Kuzco må stadig få hjelp av Malina for å komme seg ut av kniper som kan ødelegge planen hans om å inta tronen igjen.
  • Yzma/Amzy: Yzma vil stadig bli kvitt Kuzco og selv bli keiserinne. Derfor blir hun rektor på akademiet, under det fantasiløse dekknavnet "Amzy", og prøver etter beste evne å sørge for at han blir kastet ut av skolen og ikke kan bli keiser.
  • Kronk: Kronk fortsetter som Yzmas slave i alle hennes forsøk på å ødelegge for Kuzco. Kronk er også elev på akademiet. Han er fremdeles like dum, og glemmer nesten alltid at Yzma og Amzy er samme person (og skvetter like mye hver gang når det blir avslørt).
  • Chicha
  • Pacha: En snill og godmodig fjellbonde som reddet Kuzco i filmen. Kuzco bor hos Pacha og familien mens han går på skolen, siden han ikke kan bo i palasset før vitnemålet er på plass.
  • Chaca
  • Tipo
  • Yupi

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.