Kategori:CS1-feil: URL-wikilenke-konflikt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

URL-wikilenke-konflikt

Hvis det er oppgitt både en URL-parameter (f.eks. |url=, |kapittelurl=) og en tittelparameter (f.eks. |tittel=, |kapittel=) med en wikilenke, vil wikilenken ignoreres fordi tittelen ikke kan lenke både til wikisiden og den eksterne URL-en samtidig.

Noen CS1-kildemaler vil også gi denne feilmeldingen hvis de er en del av et tittelparameter. Feilen oppstår når malen lager wikilenket innhold. For eksemepl, {{språk}}-maler gir en wikilenket kategori. Maler i url-parametere kan også ødelegge kildemalens COinS-metadata. Som hovedregel er det lurt å unngå å bruke maler i tittelparametere med mindre du vet at malens påvirkning kun er visuell (f.eks. {{sic}}).

Denne type feil kan også oppstå i identifikatorbaserte maler ({{kilde doi}}, etc.). Når dette skjer, vises feilmeldingen i artikler, mens feilen faktisk ligger i den identifikatorbaserte malen.

For å løse denne feilen, fjern wikilenker fra tittelparametere som er koblet mot eksterne lenker, eller fjern de eksterne URLene, som også vil tillate den interne wikilenkingen å fungere som tenkt. Hvis maler med wikilenker er viktig for kilden, fjern de på utsiden av av CS1-kildemalen, men behold de innenfor referansens <ref></ref>-tagger. Noen av funksjonaliteten gitt i maler kan også være tilgjengelig gjennom CS1-parametere.

For å løse feil i identifikatorbaserte kildemaler, må den spesifikke malen redigeres for å rette feilen. Vær forsiktig når du redigerer denne type maler, da de ofte er brukt på flere sider.

Sider med denne feilen plasseres automatisk i Kategori:CS1-feil: URL-wikilenke-konflikt.[a]


CS1-feilmeldingene er synlige for alle lesere, mens vedlikeholdsmeldinger er skjult. Brukere som ønsker å vise vedlikeholdsmeldinger kan oppdatere sine common eller skin med følgende linje:

.mw-parser-output span.cs1-maint {display: inline;} /* display Citation Style 1 maintenance messages */

For å vise feilmeldinger som er skjult som standard:

.mw-parser-output span.cs1-hidden-error {display: inline;} /* display hidden Citation Style 1 error messages */

Selv med denne css-en installert, kan det være at eldre sider i Wikipedias cache ikke har blitt oppdatert til å vise disse endringene, selv om siden er listet i en av sporingskategoriene. En nullredigering vil løse dette problemet.


Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sider i Bruker-, Diskusjon-, Brukerdiskusjon-, Wikipedia-diskusjon-, Fildiskusjon-, Maldiskusjon-, Hjelpdiskusjon-, Kategoridiskusjon-, Portaldiskusjon-, Moduldiskusjon- eller MediaWiki-diskusjon-navnerommet inkluderes ikke i sporingskategoriene.

Sider i kategorien «CS1-feil: URL-wikilenke-konflikt»

Under vises 3 av totalt 3 sider som befinner seg i denne kategorien.