Kari Lamer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kari Lamer
Født28. apr. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelsePsykolog og barnehageforsker
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Kari Lamer (født 1953) er en norsk psykolog og barnehageforsker.

Hun er utdannet skolepsykolog (cand.paed) ved Universitetet i Oslo i 1984. Hun har arbeidet med forskning rettet mot små barn og barnehager, først i 10 år ved Institutt for Sosialforskning (i dag NOVA) og deretter 20 år som førsteamanuensis og FoU-koordinator på barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har ledet flere større forskningsprosjekter rettet mot forebygging av mobbing, problematferd og utvikling av barnas sosiale kompetanse i norske barnehager.

Hun har utgitt tre bøker om rammeprogrammet Du og jeg og vi to!Du og jeg og vi to (1997) – Teoriboka: Om å fremme barns sosiale kompetanseutvikling, Håndboka: Et rammeprogram for å fremme barns sosiale kompetanse og Barneboka: Du og jeg og Truls og Trine.

I HiOA-rapporten Fra rammeprogram til handling (2006) beskrives forskningsresultatene som viser at Du og jeg og vi to! gir evidensbaserte effekter (Lamer, K. og Hauge, S). Rammeprogrammet er videreutviklet til en utviklingsmodell beskrevet i boken Dette vet vi om barnehagen: Sosial kompetanse (Lamer 2013, red. Nordahl, T. og O. Hansen).

Hun har også utviklet en skala for å vurdere barnehagebarns sosiale kompetanse: The Lamer Social Competence in Preschool scale (LSCIP)[1]. Det norske navnet for LSCIP er Lamers skala for sosial kompetanse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Lamer Social Competence in Preschool scale (LSCIP): Structural validity in a large Norwegian community sample (2018) I: Scandinavian Journal of Educational Research 2018, av Zachrisson, H., H. Jansson og K. Lamer

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]