Kak ja provjol etim letom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kak ja provjol etim letom
orig. Как я провёл этим летом
Generell informasjon
GenreDramafilm[1]
NasjonalitetRussland
Premiere2010
Lengde124 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
Regissør(er)Aleksej Popogrebskij
ManusAleksej Popogrebskij
Produsent(er)Aleksandr Kusjajev
SjeffotografPavel Kostomarov
Foran kamera
MedvirkendeSergej Puskepalis,[2] Grigorij Dobrygin[2]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapPervyj kanal
Premiere(r)2010, 1. september 2011 (Tyskland)[3]
Utmerkelser Sølvbjørnen for beste mannlige hovedrolle (2010)[4], Sølvbjørnen for fremragende kunstnerisk prestasjon (2010)[4]Rediger på Wikidata
Eksterne lenker

Kak ja provjol etim letom (originaltittel: Как я провёл этим летом) er en russisk film fra 2010, regissert av Aleksej Popogrebskij.[5][6]

Handling[rediger | rediger kilde]

Meteorologi-student Pavel "Pasha" Danilov (spilt av Grigoriy Dobrygin) tilbringer sommeren som praktikant ved en isolert Meteorologisk stasjon fra sovjet-tiden på en avsidesliggende arktisk øy. Der får han bare den eldre, erfarne geofysikeren Sergei Gulybin (spilt av Sergei Puskepalis) som selskap. Deres eneste arbeidsoppgave er å samle inn statistikk om vær og tidevann hver fjerde time med gammeldags utstyr, noe de gjør på skift. Disse målingene skal sendes via radio til et statlig meteorologi-senter. Pasha oppfører seg respektfull og vennlig, men han er også redd for den veldig barske Sergei. Men Sergei er veldig nedlatende overfor ham, misliker å ha Pasha der. Han er også misunnelig på at Pasha vet hvordan de skal bruke deres eneste datamaskin. Sergei bruker båten på en uautorisert fisketur i noen dager, og ber Pasha ikke nevne dette til noen.

Når en radio-operatør kort tid senere ber om å få snakke med Sergei, finner Pasha pliktoppfyllende på unnskyldninger for hvorfor Sergei ikke kan komme på radioen. Til slutt får Pasha beskjed om å ta et radiogram om at Sergeis kone og unge sønn har blitt alvorlig skadet i en ulykke, selv om det er åpenbart at de har blitt drept. Pasha blir fortalt at et skip er på vei for å hente dem. Når Sergei kommer tilbake med ørret han har fisket, er han i godt humør. Når Pasha begynner å si noe, blir han avbrutt av Sergei som ønsker å lære ham hvordan han burde filetere en fisk. Pasha forteller ikke Sergei om familien hans, og saboterer radioen midlertidig.

Senere får Pasha beskjed om at skipet som skulle hente dem ikke kan komme frem likevel, men at det i stedet skal komme et helikopter før været forverres enda mer. Men piloten klarer ikke lande på grunn av kraftig tåke, og flyr sin vei. Pasha legger deretter merke til fotavtrykk etter bjørner, og oppdager en isbjørn. Pasha kommer seg unna, og bestemmer seg for å endelig fortelle Sergei at familien hans er død. Men Sergei forsøker å skyte, men Pasha kommer seg unna og tar bolig i en gammel forlatt hytte. Den frysende Pasha setter seg inntil en gammel radioisotopgenerator, for å holde varmen før - han innser at han har utsatt seg selv for radioaktiv stråling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]