Juvelrovet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Juvelrovet
orig. Jewel Robbery
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde70 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWilliam Dieterle
Prod.selskapWarner Bros.
DistributørWarner Bros./The Vitaphone Corp.
Eksterne lenker

Juvelrovet[1], (originaltittel: Jewel Robbery) er et amerikansk krim-komedie fra 1932, regissert av William Dieterle med William Powell og Kay Francis i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Baronesse Teri von Horhenfels (spilt av Kay Francis) forsøker å lindre kjedsomheten i ekteskapet med sin meget velstående, men kjedelige eldre ektemann (spilt av Henry Kolker) med kjærlighetsforhold til forskjellige ektemenn. En dag møter hun både ektemannen sin og en nåværende elsker, Paul (spilt av Hardie Albright) i en eksklusiv butikk, hvor baronen ønsker å kjøpe en ekstravagant 28 karat (5,6 gram) diamantring til henne. Men samtidig som ektemannen og butikk-eieren trekker seg litt tilbake for å diskutere prisen, dukker det opp en juvel-tyv (spilt av William Powell) og gjengen hans.

På sin side blir tyven umiddelbart betatt av hennes skjønnhet og frekke personlighet. Tyven låser ektemannen hennes og elskeren Paul inne i et hvelv. Han tvinger også butikk-eier Hollander (spilt av Lee Kohlmar) til å røyke en sigarett som også inneholder marihuana, som snart får ham til å glemme alle problemene sine. Teri overtaler imidlertid Powell om å la henne slippet fri, men ikke før han stjeler ringen hennes. Teri vender hjem, og blir misunnet over eventyret hennes av hennes like kjedelige venninne Marianne. Men de blir redde når de oppdager at en inntrenger har brutt seg inn og åpnet safen hennes. Imidlertid blir de forvirret når de oppdager at ingenting mangler, men den kostbare ringen hennes har plutselig blitt returnert.

Marianne reiser sin vei i all hast, engstelig for å bli viklet inn i en potensiell skandale. Tyven dukker opp igjen, og forklarer at det ikke fantes noe tryggere sted å gjemme de siste verdisakene han har stjålet, enn i hennes egen pengeskap. Teri forsøker å returnere ringen, for å beholde ringen ville reist ubehagelige spørsmål om hvordan hun egentlig fikk ringen tilbake etter å ha meldt den stjålet. Når tyven nekter å ta ringen tilbake. Etterforsker Fritz (spilt av Alan Mowbray) dukker opp kort tid senere, og setter begge to i varetekt. Men en rekke andre forviklinger finner sted, og ingenting er som det først kan se ut som.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «medietilsynet.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]