June Bug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
June Bug

June Bug (eller Aerodrome No. 3) var et tidlig amerikansk uftfartøy som var tegnet og bygget av Aerial Experiment Association (A. E. A) og fløyet av Glenn H. Curtiss i 1908. June Bug er kjent for å ha vunnet den første «Aeronautical premie», Scientific American Cup tildelt i USA

Konstruksjon og utvikling[rediger | rediger kilde]

Et solid sølvtrofé og 25 000 dollar i kontanter ville bli tildelt den som kunne fly den første strekning på over 1 kilometer. Flypioneren Glenn Curtiss hadde en hobby med å samle troféer, og han og Aerial Experiment Association bygde  June Bug i håp om å vinne Scientific American Cup.

Til byggingen av June Bug 3 ble det brukt balanseror fra en tidligere konstruksjon, men nytt var at en skulder-åk gjorde det mulig for piloten å holde flyet vanntett ved å lene seg fra side til side. Den lakken som var brukt til å forsegle stoffet i vingen sprakk i varmen. Da ble det brukt en blanding av white spirit, parafin og bensin. June Bug hadde gule vinger fordi gul oker ble blandet i malingen for å gjøre flyet bedre synlig på fotografier. Fargegfoto eksisterte ikke og gult kom best ut på svart-hvitt film.

Dr. Alexander Graham Bell ga den navn etter en utbredt og vanlige bille, Phyllophaga, kjent på folkemunne i Nord-Amerika som June Bug. Og «June Bug» fløy på samme måte: den hadde store stive ytre vinger for glideflukt og mer delikate, mindre propell-lignende vinger som gjorde at den kom frem.

June Bug ble testet i Hammondsport, New York ved Stony Brook Farm. Curtiss fløy den med hell i tre av fire forsøk 21. juni 1908 i strekninger på 139 meter, 417 m og 386 m i en fart på,55,5 km/t. Dette var  så oppmuntrende at A.E.A. tok kontakt med Aero Club of America for å melde den på til Scientific American Cup.

Operativ historie[rediger | rediger kilde]

Cup-forsøk[rediger | rediger kilde]

Curtiss i sin June Bug, 4. juli 1908.

Aeroklubben kontaktet brødrene Wright og tilbød dem muligheten til å gjøre et forsøk først. Orville avslo tilbudet 30. juni da Wrights var opptatt med å fullføre sin avtale med myndighetene i USA. Meldingen ble mottatt 1. juli og Curtiss tok til luften 4. juli, (Uavhengighetsdagen).

Flyvningen var en stor offentlig hendelse, folk kom inn fra alle retninger. Arrangementet ble sett av en delegasjon av 22 kjente medlemmer fra Aerolubben, ledet av Alan R. Hawley. Familier kom så tidlig som kl. 5:00 for å få en plass på den gresskledde bakken sammen med journalister, fotografer, og et film-crew. Følgelig, June Bug  ble det første flyet i USA til å bli filmet Et tordenvær begynte, og paraplyer dukket opp rundt på plenen. Byen Hammondsport var nesten folketom, alle var gått for å se på arrangementet. Det nærliggende Pleasant Valley Wine Company åpnet veldig raust sine dører og sjenerøst tilbød gratis vareprøver til alle som var der. Charles M. Manly, som hadde uten hell testet Langley Aerodrome i 1903, målte opp 1 km og avmerket hver 6. m med massevis av frivillig hjelp. June Bug hadde først et mislykket forsøk, nådde 6 m høyde, men ikke langt nok. Det andre forsøket var mer vellykket, fløy 1,6 km på 1 minutt og 40 sekunder, vant troféet og pengepremien på 25 000 dollar. Det var et så fantastisk syn at en kvinne var uoppmerksom, hun stod i jernbanesporet og ble truffet av et tog, fikk to brukne ribb-ben. Etter oppvisningen åpnet vinkjelleren sine dører og bød gratis champagne til alle.

Blant all publisitet etter dette, sendte brødrene Wright en advarsel til Curtiss at de hadde ikke gitt tillatelse til bruken av "deres" kontrollsystem til å brukes «for utstillinger eller på en kommersiell måte» I virkeligheten, ingen av AEA's fly brukte et vinge-vridningsystem som Wright's for kontroll, i stedet stolte de på et trekantet balanseror, designet av Alexander Graham Bell som ble patentert i desember 1911. Men i 1913 avsa en domstol at denne teknikken var en krenkelse av Wrights patent fra 1906.

Tre år etter June Bug's flyvning hadde brødrene Wright gjennomført flygninger på opptil 24 km uten offisielle vitner. Men Wright brukte ikke hjul, de fikk dispensasjon til å benytte en katapult til å starte og konkurrere om 1908-premien.

Senere bruk[rediger | rediger kilde]

Moderne operativ replika av June Bug i Glenn H. Curtiss Museum i Hammondsport, New York

Fra oktober til november ble June Bug modifisert i et forsøk på å skape et sjøfly. Det ble omdøpt til Loon i et forsøk på å fly det på Keuka Lake 28. november. Selv om flyet kunne oppnå hastigheter på opp til 47 km/t på vannet, kunne det ikke ta av, og 2. januar 1909 ble en av pongtongene fylt med vann og Loon sank. Den ble hevet, men til slutt råtnet bort i et nærliggende naust.

En kopi av  av June Bug ble bygget  og brukt i 1976 av Mervury Aircraft fra Hammondsport.[1] n

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kirk W. House. Hell-Rider to King of the Air: Glenn Curtiss's Life of Innovation. s. 84. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Eckblad, K.O. Aircraft Ab - Ak. Aerofiles 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]